Hødd-Kristiansund 0-1

At kampen skulle ende så dramatisk var det vanskelig å forutse, for lenge var dette en kjedelig fotballkamp mellom to lag som virket mest opptatt av å forsvare seg.

Kristiansund-spillerne jubler for seier i Ulsteinvik. Foto: Digitalsport

Det var knapt nok målsjanser i kampen, men Hødd fikk straffe etter 27 minutter. Den bredsidet Michael Karlsen rett på keeper. Hødd yppet seg litt på slutten av første omgang, men ellers så skjedde det null og niks før Kristiansunds Jonas Rønningen ble spilt i gjennom Hødd-forsvaret etter 92 minutter.

Han dyttet Jesper Törnqvist inn i keeper Aslak Falch, og satte ballen i det tomme målet, til store protester fra Hødd-spillerne. Og det med rette. Målet skulle helt klart vært annullert.

Men kanskje Hødd bare har seg selv å takke? De ble altfor forsiktige i denne kampen.

Stillingskrig

Det var en jevn åpning på kampen. Kristiansund lå lavt og kompakt, og et litt for balltrillende Hødd-lag greide ikke å bryte gjennom.

Etter hvert hadde Kristiansund ballen en del også, og da var det Hødd som trakk laget sitt langt ned i banen. Det var tydelig at ingen av lagene ønsket å ta noen unødvendige sjanser. Dermed ble kampen også lenge en stillingskrig på midtbanen.

Hødd og trener Sindre Eid tapte verdifulle poeng i toppkampen.

StraffemissI det 28. minutt fikk Hødd straffespark. Ole Amund Sveen prøvde å gå forbi Aliou Coly på venstresiden, og ble felt nærmest på sekstenmeterstreken. Dommeren mente det var innenfor og dømte straffe til Hødd. Den tok Michael Karlsen på meget nonchalant vis. Han spaserte mot ballen og bredsidet den mot venstre hjørne, men der lå KBKs keeper Conny Månsson og reddet greit. Meget dårlig straffespark av Karlsen.

Etter 32 minutter fikk Kristiansund sin første og vel eneste mulighet i første omgang. Daniel Berg dro seg forbi et par Hødd-forsvarere og skjøt fra god posisjon midt foran Aslak Falch i Hødd-målet. Det ble imidlertid aldri farlig siden ballen gikk en drøy meter utenfor mål.

Bare nesten for Hødd

Hødd var det beste laget det siste kvarteret og greide å skape et par ok muligheter. I det 35. minutt kom venstreback Christoffer Aasbak seg til dødlinja og fikk slått inn til en ledig Michael Karlsen. Fra en meters hold greide ikke trønderen å styre ballen på mål og den gikk like utenfor første stolpe.

Etter 38 minutter var Karlsen på farten igjen. Han driftet ut til høyre og slo et godt innlegg foran mål som først Magnus Myklebust nesten fikk pannebrasken på. Ballen trippet deretter småfarlig gjennom hele KBK-feltet uten at noen fikk touchet den i mål.

Forsiktig og kjedelig

Den andre omgangen ble enda tammere enn den første. KBK styrte spillet innledningsvis og Hødd lå veldig lavt og kompakt. Merkelig lavt kanskje, med tanke på at de spilte hjemme og var det nest beste laget i divisjonen.

Utover omgangen jevnet spillet seg ut, men ingen av lagene sendte særlig med folk framover og det ble etter hvert en veldig kjedelig fotballkamp.

Kristiansund virket slitne mot slutten, og hadde flere spillere nede med skader, men Hødd evnet ikke i det hele tatt og sette inn en sluttspurt. Ikke en gang en halvsjanse ble produsert i hele omgangen.

Dytt ga scoring

I stedet var det KBK som greide å ta ut det lille ekstra på slutten. Først kom den gode høyrebacken Aliou Coly, som totalt tok luven av Eirik Ulland Andersen i dag, med et varselskudd i det 89. minutt. Han spilte seg fri via en veggpasning og skjøt rett på keeper Falch.

Så på overtid fikk Jonas Rønningen en langpasning bak Hødds forsvar. Törnqvist virket å ha kontroll, men så ut til å bli dyttet inn i en utrusende keeper Falch, og dermed kunne Rønningen sette ballen i tomt mål.

Utrolig surt for Hødd, som både tapte kampen og den gode hjemmestatistikken på nye Høddvoll. Men kanskje var dette også litt ris til egen bak? For Hødd var fryktelig forsiktige i denne kampen og det er vel lenge siden det har vært skapt så lite på Høddvoll.

Vi fulgte kampen direkte