JULEGAVE? Vår blogger Anders Pamer tror ikke på en spiss under treet. Foto: Jan M. Lillebø

Det er egentlig en strålende nyhet: Brann-troppen er så godt som skadefri. 24 mann er i det store og det hele friske som fisker. Altså ingen problemer.Bare luksusproblemer.

Og de kan jo være kinkige nok. For Brann-treneren har sitt svare strev med å plukke ut kamptropper for tiden. Jeg har allerede omtalt at det her ligger et visst potensiale for gnisninger. Fotballspillere hater å bli satt på tribunen. Det er nedverdigende. I tur og orden har fotballspillere, passe merritterte sådanne, blitt utelatt fra troppene til Branns tre første kamper.

De har blitt sure hele gjengen.

Slik er det selvsagt i en spillerstall, og sure spillere er en del av hverdagen i enhver fotballklubb. I og med at Brann har en tropp nærmest strippet for talenter, som i alle fall i teorien bør forstå at tålmodighet er en dyd, er luksusproblemene vonde akkurat nå.

Snart kommer skadene og karantenene. Før det, er det om å gjøre å finne skadene...

Spillerne vil ha forklaringer på hvorfor akkurat de er på tribunen. Slik gikk det til at Kristoffer Larsen ble tribunesendt til Odd-kampen fordi han, som Branns hjemmesider meldte, hadde slitt med en skade.

Men: Han anså seg selv som frisk, og hadde trent godt de siste dagene før kamp...

Jakob Orlov var syk en uke, men i regelmessig god trening da han fikk beskjed om at han ikke var i troppen til Aalesund-kampen. Sykdommen ble brukt som forklaring på vrakingen, Orlov aksepterte det ikke. Han brukte tilslaget sitt på en flaske og forlot treningen i sinne.

Kasper Skaanes har vært frisk en god stund, men fikk en mindre kakk i kneet i forrige uke. Så sent som onsdag trente han delvis alternativt. Han er kvikk og vital og klar for kamp, men se ikke bort fra at tribunen venter søndag.

Akkurat nå skal det ikke rare lidelsen til før Lars Arne Nilsens menn settes ut. Det er en fjær i hatten til Branns medisinere — årsaken er jo at nesten alle er disponible.

Brann-spillerne har for lengst gjennomskuet trenernes behov for å rettferdiggjøre uttakene, og gjør sitt for å bagatellisere småskadene. Derfor er det lite hosting på treningsfeltet for tiden. Og opptil flere som kommer til å bli mugne når troppen annonseres...

Siste skadeinfo : Mads Hvilsom trente ikke torsdag etter ankelsmellen dagen i forveien, Kristoffer Barmen trente litt - men ble sendt i garderoben midtveis.

Doddo er nådeløs i ny podkast: Deyver Vega må inn på laget! Hør podkasten i iTunes her. Eller klikk på play-knappen i vinduet under: