I et intervju med Daily Record forklarer Ronny Deila hvorfor hans første sesong i skotsk fotball ble en suksess. Det endte med serie— og cupgull.

Først og fremst dreier det seg om at han vant spillernes tillit, tror Deila. Den daværende Strømsgodset-treneren var totalt ukjent i Skottland da han overtok managerjobben i Celtic etter Neil Lennon sist sommer.

— Jeg tok over etter Neil som er en legende i denne klubben og som hadde vunnet tre titler, så jeg hadde alt å tape, sier Deila til Daily Record.

— Kan ikke prate tull

Deila forside.jpg

— Når man endrer på ting vil spillerne undre seg: «Hvorfor endre på noe når vi vinner hele tiden?». Derfor må man være veldig tydelig på hvordan man vil ha det og gi gode begrunnelser. Fotballspillere skjønner hva de kan bli bedre på, og når du forteller dem det så hører de etter. Hvis du prater tull så gidder de ikke å lytte. Derfor er man nødt til å komme med ting som henger på greip og å lede dem i riktig retning. Spillerne har vært profesjonelle og åpne for nye ideer, sier Deila.Nordmannen får ros for å ha transformert flere av spillerne, som toppscorer Leigh Griffiths og Deilas landsmann Stefan Johansen som han kjente godt fra tiden i Strømsgodset.

Deila overtalte Johansen til en mer offensiv rolle på midtbanen. Johansen ble nylig kåret til årets spiller i Skottland av de andre spillerne i ligaen.

— I begynnelsen var Stefan skeptisk, for han så ikke på seg selv som en typisk målscorer. Han scoret vel 13 mål til slutt og kunne hatt 20, sier Deila.

Ny runde med Champions League

Den norske manageren har nå heltestatus i Celtic. Det hadde ikke så mange trodd etter en tung start der laget røk ut av Champions League-kvalifiseringen. Deila sier at han har lært svært mye på kort tid.

— Jeg gikk fra 1. til 10. klasse i løpet av to dager da jeg gikk fra Strømsgodset til Celtic. Man tvinges til å lære fort, sier han.

Daily Record påpeker at Deila ikke kan feire altfor lenge. Neste måned venter en ny runde med kvalifisering til Champions League, og alt annet enn gruppespill ses på som fiasko i Glasgow.

— Vi er i en helt annen situasjon nå enn for ett år siden. Da var det mange usikkerhetsmomenter, og spillerne var utrygge på hva jeg ønsket med laget. Nå har vi et fundament å bygge på, sier Ronny Deila.