MOLDE: Han har vært med på gullalderen i MFK. Nå har Magne Simonsen fått beskjed om at han ikke får ny kontrakt.

Avtalen går ut til nyttår og blir ikke forlenget.

– Han får ikke nytt tilbud fra oss, og det tror vi er riktig også for hans egen del. Magne er en fantastisk flott fotballspiller som har gjort lang og tro tjeneste i Molde i mange år. Han er en type spiller som en trener alltid vil ha i og rundt stallen. Men nå er det på tide at Magne spiller fast på et lag, og at han får realisere potensialet sitt. Jeg håper han finner en klubb som han fortjener, og at det blir en klubb som fortjener ham, sier manager Ole Gunnar Solskjær til Romsdals Budstikke.

Stortalentet valgte Molde:

foto
SLUTT FOR SIMONSEN: Etter seks sesonger på Aker stadion er Magne Simonsen ferdig i Molde Fotballklubb når kontrakten går ut til nyttår. Foto: ERIK BIRKELAND

Åpen for altSimonsen bor fortsatt i Molde og skal trene med klubben utover i desember.

– Hva tenker du om framtida?

– Jeg vil finne meg en ny klubb, men vet ennå ikke hvor det blir. Nå venter jeg litt for å se hva som dukker opp av muligheter.

– Er målet å få kontrakt i en annen eliteserieklubb eller er det aktuelt å dra til utlandet?

– Akkurat nå er jeg åpen for det meste, så får vi se hvem som melder seg. Jeg er ikke låst til noen fast agent, men har noen folk som hjelper meg med å spre ryktet om at jeg er ledig på markedet. Jeg har tid fram til januar med å finne ut av framtida, sier 27-åringen.

Ville fortsette

Han kom til Molde fra Lyn i 2010. De fire første sesongene var han en viktig brikke med mye spilletid. De to siste sesongene ble spolert av skader. Han spilte bare tre eliteseriekamper i 2015 og var på banen like mange ganger i 2014. – Forstår du vurderinga om at det er best både for deg og MFK at du spiller fast et annet sted?

– Jeg forstår den til en viss grad, selv om jeg gjerne skulle vært her lenger. Jeg skjønner at MFK vil ha inn nye og yngre talent. Nå har det blitt seks år i Molde. Jeg kom hit som en unggutt og reiser som en voksen mann. Det er sånn fotballen fungerer. Dette gir meg også en mulighet til å oppleve noe annet. Jeg prøver å se positivt på situasjonen, sier han.

– Et eventyr

Simonsen har aldri angret på at han prøvde lykken i Molde.

– Det har vært veldig gøy å ta del i dette eventyret sammen med Ole Gunnar. Det første gullet var utrolig artig, det var stort. Jeg husker godt scoringene mine mot Strømsgodset og Sarpsborg i 2011. Vi har tatt fem titler og jeg har mange gode minner. Det trøblete året mot slutten av tida mi i Molde ligger der som et lite arr, det var en kjip tid etter korsbåndskaden. Men livet som fotballspiller har både oppturer og nedturer. Sånn er det, konstaterer Magne Simonsen.