Kragene er ganske like i formen på begge draktene, og det tyder på at Umbro satser på slike krager på sine Tailored-drakter framover. Det kan jeg ikke helt forstå, siden kragene virker å bli ganske trange for spillerne. Og er det noe fotballspillere ikke liker, er det krager som strammer om halsen.

Folk som har sett drakten på nært hold, sier at kragen faktisk kan brukes på tre måter, og at inspirasjonen bak er hentet fra vanlige skjorter. Uansett: Jeg liker dem ikke.

Kragene minner mistenkelig om dem Nike kom med til Italias nye drakt, som jeg heller ikke likte.

Så til den nye England-drakten, som du kan se et mer høyoppløselig bilde av her.

Ikke overraskende er den ren og fin, men utenom kragen synes jeg det er merkelig at det satses på kun rødt og hvitt som farger. Fra Umbro blir det sagt at det kun er rødt og hvitt for å avspeile landets flagg, som jo er rødt og hvitt. Men som en kritiker skriver på Twitter: — Jeg tenker først og fremst på Polen når jeg ser denne drakten.

Inntrykket av at dette er en Polen-drakt styrkes når det nå er klart at Umbro har fått lov til å skifte farge på buksene til hvite som førstevalg og røde som andrevalg. Her har designerne fått for frie tøyler, og kastet de blå buksene på båten. På avstand vil det være vanskelig å vite at det er England som spiller - og da er det noe galt.

Mer positivt er det at den nye keeperdrakten har blitt fin. Ikke overraskende er den rød:

Reaksjonene i Sverige har til nå vært ganske negative , og det kan jeg til en viss grad skjønne. Den forrige drakten fra Umbro var ren og fin, denne ser ut som den kommer fra overskuddslageret fra 1985 — med en litt styggere krage. Jeg kan ikke se for meg at denne blir noen storselger - i hvert fall ikke nå når Adidas er på vei inn som draktleverandør fra 2013 av.

ENIG ELLER UENIG? SKRIV I KOMMENTARFELTET UNDER!