Hjemmekamp i cupen gir Brann en ren milliongevinst.

Med dagens ordning hvor avgjørelsen om hvilket lag som får hjemmebane i cupen avgjøres ved trekning, kan man altså risikere nok en gang at Brann ender opp med å ha spilt én eneste hjemmekamp i årets NM.

I Molde har man vært langt heldigere med trekningen, romsdalingene har knapt behøvd å bevege seg utenfor bykjernen i årets norgesmesterskap.

Det er en kjent sak at det er en fordel sportslig å spille hjemme, i cupen er det også en åpenbar økonomisk gevinst. Hjemmelaget beholder nemlig 85 prosent av publikumsinntektene.

Med en fullsatt Brann Stadion i en semifinale, kan nettoinntektene komme opp i nærmere to millioner kroner for Brann.

— Må vi spille på utebane, dekkes knapt nok reiseutgiftene, klargjør daglig leder Roald Bruun-Hanssen.

Brann har allerede gjort seg fete på årets NM. Søndagens oppgjør mot Strømsgodset skaffet Brann tilskuerinntekter på rundt 800.000 kroner. I tillegg kan man beregne at Brann har sikret seg rundt et tilsvarende beløp fra cupkassen til Norges Fotballforbund.

- Vi har ikke budsjettert med cupinntekter, så dette er gode inntekter for oss. Men først og fremst er dette en happening for publikum og sportslig kjempegøy, sier Roald Bruun-Hanssen.

Han er likevel ytterst kritisk til at det avgjøres ved trekning hvilke av lagene som vinner milliongevinsten.

— Vi fremmet et forslag i fjor om å gå bort fra denne ordningen. Forbundet hadde samme innstilling, men vi ble stemt ned. Etter vårt syn er ordningen ikke bare ulogisk, men direkte forhistorisk. Hvis Molde skal få sin fjerde hjemmekamp på rad i NM, mens vi nok en gang må spille borte, viser det bare at det må gjøres noe her.