Tore Andre Flo jakter fortsatt sitt første seriemål etter comebacket på norsk toppnivå, og må foreløpig innfinne seg med en benketilværelse for laget fra saftbygda.

Mot sin tidligere arbeidsgiver – Vålerenga – ble det imidlertid 20 nye minutter i Sogndal-trøyen. Stryningen har nå til sammen spilt 82 minutter eliteseriefotball, etter comebacket mot Rosenborg i slutten av juli.

Men Harald Aabrekk er allerede fra seg av beundring, når det gjelder den tidligere landslagsheltens betydning for det nedrykkstruede laget.

— Han er et utrolig forbilde for alle i treningssammenheng, også utenfor banen. Vi trenger folk som har vært der ute, han har stor innvirkning på alle i klubben, sier Aabrekk til Aftenposten.no.

- Tør du nå love ham mer spilletid?

— Han er i en konkurransesituasjon som alle andre på laget, og det gjenstår fortsatt noe på kampformen hans, sier Aabrekk.

- Fortjente poeng

Sogndal fikk en sjokkstart i oppgjøret mot Vålerenga, da Mohammed Fellah sørget for hjemmejubel etter bare 24 sekunder. Stjerneskuddet Ørjan Hopen sørget imidlertid for poengdeling med en flott soloprestasjon kort tid etter hvilen.

- Ørjan er en utrolig bra spiller og har tatt nye steg denne sesongen. Han har en venstrefot av en slegge, og det er kjekt å se vi får frem nye spillere. Det er jo hva vi ønsker skal være identiteten til Sogndal, sier Aabrekk.

Og med en større porsjon flaks, kunne Ole Jørgen Halvorsen avgjort kampen på overtid til Sogndals fordel. Men VIF-stopper Stefan Strandberg forhindret et pinlig nederlag for Martin Andresens mannskap, da han kastet seg ned og stanset Halvorsens forsøk.

– Jeg synes vi fortjente det ene poenget i dag. Vi var solide defensivt og er jo nærmest seieren, da. Den sjansen vi brenner på overtid er kjempestor. Mål ni av ti ganger, sier jeg om den. At vi ligger lavt, eller blir spilt lavt, er ingen overraskelse. Vålerenga har bedre ferdigheter i laget, konkluderer Aabrekk.