Etter fire sesonger i den nederlandske toppdivisjonen tyder mye på at Markus Henriksen tar steget videre.

Nå melder flere italienske medier – deriblant Tuttosport og toro.it — at den tidligere Rosenborg-spilleren kan være på vei til Serie A-klubben Torino. Begge mediene følger opp den italienske sportsjournalisten Alfredo Pedulla, som var først ute med nyheten.

Han melder også om en potensiell overgangssum rundt 5 millioner euro.

Sterk konkurranse

La Stampa melder at Torino har konkurranse fra Premier League-klubbene Swansea og Everton, samt tyske Schalke 04, om å sikre seg Henriksen.

Trønderen skal være positiv til en overgang til klubben som kom på 12. plass i Serie A denne sesongen.

Ifølge det italienskefotballnettstedet Calciomercato.com er Torino-sjef Sinisa Mihajlovic fan av Sampdorias Roberto Soriano, men prislappen på rundt 15 millioner euro skal være for høy. Henriksen vil være et langt rimeligere alternativ.

Klar for å ta steget

Torino er ikke den første italienske klubben Henriksen kobles til. I slutten av mai sa Henriksens agent Jim Solbakken til Calciomercato.com at det har vært kontakt med både Napoli og AC Milan.

— Det har vært kontakt med AC Milan og Napoli. En overgang til Italia er en fremtidig mulighet, men han har også tilbud fra andre land. Med tanke på tilbudene han nå får, tror jeg Henriksen kommer til å forlate AZ i sommer, sa Solbakken.

Selv har Henriksen tidligere sagt til TV 2 at han føler det kan være på tide å ta steget videre nå.

– Jeg ønsker å gå til en av de fire store ligaene. Men hva som passer best og hva som skjer er vanskelig å svare på, sa han.

Det har foreløpig ikke lyktes adressa.no å komme i kontakt med verken Henriksen eller agent Solbakken mandag.