16x9stoor Foto: Ole K. Sagbakken

Det nærmer seg Sveriges illdåp i årets EM-sluttspill med stormskritt. Og i timene før kampen har det vært svensk, svensk og mer svensk i gatebildet, og også utenfor portene ved Wals-Siezenheim Stadion rett utenfor Salzburg sentrum.

– Det handler om følelser. Rett og slett. Og vi skal støtte laget vårt så godt vi kan, sa en mann i gult og blått vi snakket med, som egentlig ikke ville bli avbildet ettersom han har slektninger i Tromsø. Men som likevel lot følelsene ta overhånd, og danset foran kameraet til kollega Thorkildsen i Aftenposten.

ALT OM EM:

Les alt om EM i vår EM-seksjon **Prøv dagens EM-quiz

Konkurrer på resultatbørsen

Hele EM-historien finner du HER!

EMs toppscorerliste**

Alt om EM-troppene HER!

Og danset de ikke svenskene, gikk det i synging om at ballen skal i mål (hvor ellers?), og at Zlatan og Henke blir kveldens hjältar. Men gikk de helt tomme for argumenter overfor de relativt få grekerne som har kommet hit, tok noen frem trompeten og spilte "Her kommer Pippi Langstrømpe".

Og da var det ikke tvil: Da var stemningen satt blant de godt over 10.0000 svenskene som har tatt turen til Østerrike.

Stoor skuffelse

De får se et svensk lag uten Fredrik Stoor i kveld. Etter hva fotbollskanalen.se erfarer fikk han beskjed ved lunsjtider i dag om at Niclas Alexanderssons erfaring ble tungen på vektskålen i høyrebackrollen.

Den samme beskjeden fikk Tobias Linderoth. Dermed satser Sverige på to defensive midtbanespillere sentralt mot Hellas, i Daniel Andersson og Anders Svensson.

Med Henke Larsson og Zlatan Ibrahimovic foran seg, som skal besørge målene.

– Det høres litt defensivt ut. Jeg frykter 0-0, sa en annen svenske vi snakket med rett utenfor stadion. Og tenkte på hvor viktig kampen er, med tanke på avansement.

Ikke på tre år

Så gjenstår det å se om han får rett. Zlatan har ikke scoret for Sverige på tre år, men i landslagssjef Lars Lagerbäck har svenskene en mann som har kvalifisert laget til fem mesterskap på rad, og som vet hva det handler om.

Skulle det imidlertid butte imot, kan du være sikker på at Pippi-sangen dukker opp på tribunen.

Det hjelper tydeligvis på humøret utenfor banen. Gjør den det også på?