Knut Tørum vil at de mest talentfulle ungguttene skal få trene med A-laget like tidlig som 16 år gamle Johnny Kristiansen.

— Jeg synes talentfulle unggutter bør flyttes opp tidligere. De beste av de unge bør trene med A-laget som 16-17-åringer , sier Start-trener Knut Tørum til Fædrelandsvennen.

Bergenseren er allerede i gang med å innføre sin nye ungdomspolitikk i Start. Både Christian Follerås (17) og Espen Knudsen (17) har fått - og vil fortsatt få - prøve seg på mange av klubbens A-lagstreninger.

Nå er det Johnny Kristiansens tur. Den 16 år gamle keeperen har de siste ukene vært med på enkelte treninger i Rune Nilssens skadefravær. Og han blir ikke den siste 16-åringen som trener med A-laget.

- Dette jobber vi med og skal være gode på , sier Tørum.

Les også:

Følte seg som kjegle

— Vi har to-tre navn i Start 2-troppen som sikkert kommer til å få prøve seg etter hvert. Det er bra at treneren har denne holdningen, sier toppspillerutvikler i Start, Eivind Tellefsen.

Johnny Kristiansen synes det er kjempegøy at han får prøve seg så tidlig.

- Ja, det er topp å trene med A-laget. Dette er en helt annen verden enn det jeg er vant med og jeg lærer mye , sier byggfageleven på Tangen videregående skole.

Aram Khalili (19) er et av få Start-talenter som begynte å trene med A-laget i ungdomsskolealder. Han var kun 15 år da han fikk prøve seg, og synes det er viktig at de største talentene får smake på nivået tidlig.

— Jeg husker jeg var nervøs og følte meg nesten som en kjegle på noen treninger. Men du vokser og tilpasser deg gradvis. Jeg tror en sånn tenkning kan slå bra ut, sier spissen.

Må etableres før

— De beste bør det ryddes plass til det året de er andreårs junior. Dersom de er gode nok det året de fyller 18, bør de spille enten i treningskamper, i cupen eller få innhopp i serien, forklarer Tørum, som mener alle topplag i Norge bør tenke slik for å få spillere til å slå gjennom tidligere.

— Dette er noe som bør gjelde i hele Norge. De gangene jeg har vært på tur med G19-landslaget, har vi sett på spillerne på motstanderlagene - for eksempel Spania. Mange av dem er etablerte i sine klubber. Det er de ikke på det norske laget, sier Knut Tørum.