Per-Mathias Høgmo har ledet Djurgården fra bunn i allsvenskan til 7. plass siden han overtok i sjefsstolen i mai. Foto: ADAM IHSE - NTB scanpix

Kalmar — Djurgården 1-2:

Kalmar FF startet med tre nordmenn på banen og Brann-kjenningen Patrik Hansson på benken, men det var i stedet de norske forbindelsene på Djurgården-laget som avgjorde kampen.

Før det var det hjemmelaget som tok initiativet i kampen.

David Elm viste frem en lekker vending og hamret inn 1-0 bak Kenneth Høie før to minutter var spilt.

Snudde til seier

Djurgården brukte lang tid på å komme seg fra sjokket, men drøye fem minutter før pause var lagene like langt. Erton Fejzullahu avanserte over halve banen, dro til og var heldig med retningsforandringen skuddet tok i en forsvarer.

Ballen seilte over hodet på keeper Lars Cramer og i mål.

I annen omgang var det motsatt. Djurgården startet best og tok ledelsen fortjent da tidligere Tromsø-spiss Prijovic prikket hjørnet fra langt hold, et skudd som ikke så umulig ut for nordmannen i Kalmars mål.

— Jeg vet ikke hvorfor vi spiller så godt om dagen, men helt siden jeg kom til klubben har vi omtrent bare vunnet, sier Prijovic til CMore.

Stormløp mot Høie

Annen halvdel av annen omgang var det bare Kalmar. De sto til tider i kø for å score, men ingen klarte å overliste nordmannen i Djurgårdens mål.

Dermed vant Djurgården kampen og Høie den norske målvaktsduellen.

Klubben fikk en elendig serieåpning, men siden Høgmo tok over har de hatt medaljeform.

– Per-Mathias kom inn da det var som mørkest. Han gjorde små endringer som ga store utslag. Men vi har stort sett samme tropp nå som i sesongstarten, så hele laget har gjort en bra jobb, sier Høie til TT.

Han skulle, ikke overraskende, gjerne har sett at laget hadde startet sesongen bedre.

– Det er klart det er litt trist at vi ikke er med i toppen, men vi finner glede i resultatene vi har hatt i høst, sa Høie.

Per-Mathias Høgmo ledet mandag Djurgården til stockholmsklubbens femte strake borteseier i serien. Det var kun Kalmars annet hjemmetap. Djurgården er eneste lag som har slått Kalmar to ganger i årets sesong.

– Det er vanskelig å forklare det. Kanskje passer Kalmar oss bedre enn andre lag, sa Høie.

De andre nordmennene i kampen var Kalmars Mats Solheim og Bjørnar Holmvik.