TRONDHEIM (adressa.no): Mannen Petter Northug har kjempet aller hardest mot de siste sesongene, sveitseren Dario Cologna, har hatt en sesongoppkjøring hvor absolutt alt har gått etter planen.

Det er den rake motsetning til hva 27-åringen fra Mosvik har opplevd de siste månedene.

Til Adresseavisen i dag sier trener Eirik Myhr Nossum at Northug ikke har gjennomført ei skikkelig treningsøkt siden midten av august. Det betyr at det har gått 60 dager uten at han har trent slik han skal.

Tror Northug kan finne formen

Selv om Northug nå opplever fremgang, sier Myhr Nossum at det vil ta flere uker før han er tilbake i full trening.

Landslagssjef for det sveitsiske laget, norske Guri Hetland, har fått med seg Northugs problemer gjennom mediene. Hun håper han kommer til hektene igjen så fort som mulig.

— Selvfølgelig er dette skikkelig kjedelig for Petter. Men han er såpass voksen og har så mange år med trening i kroppen, at med to skikkelige treningsmåneder tror jeg han kan gå bra i vinter, sier Hetland til adressa.no.

Enda mer kvalitet

For Dario Cologna har sesongoppkjøringen vært uproblematisk.

— Han har fått gjort akkurat det vi har planlagt. Han er frisk, rask og i rute, sier Hetland.

Mye i Colognas treningsopplegg ligner på det han har gjort de siste årene. Fokuset går på å ha enda større kvalitet.

Toner ned Touren

Mye tyder nå på at Petter Northug må rette alt inn på å finne en formtopp til OL. Slik situasjonen er nå, spøker det for alle renn før jul og også for deltagelse i Tour de Ski.

Dario Cologna har planer om å delta i de første verdenscuphelgene i Kuusamo, Lillehammer og Davos. Han skal stå over sprinthelga i Asiago like før jul, men skal være med i Tour de Ski.

— Dario planlegger ikke noen toppform i Tour de Ski i år. Den skal han ha i OL. Men han gjør selvsagt sitt beste når han stiller til start også i Tour de Ski, sier Colognas norske trener til adressa.no.