TRONDHEIM, Ranheim – Bærum 5-0 (adressa.no): Han har måttet finne seg i å sitte mye på benken etter overgangen fra Steinkjer for noen år siden, Bendik Bye.

Og har heller ikke klart å ta vare på alle sjansene når han har først har fått dem.

Men da Ranheim skulle befeste posisjonen som topplag i 1. divisjon var det nettopp 24-åringen som kunne vinke høyest da de blå tidlig kunne si «Bye, Bye» til Bærum hjemme i idrettsparken.

Syv minutter – to mål

Allerede etter to minutter stanget nemlig høyrekanten hjemmelaget i ledelsen, etter et fint innlegg fra Eirik Malmo.

Og da Jo Sondre Aas økte etter en corner bare fem minutter senere, var kampen i realiteten avgjort før den egentlig var startet. Rett etterpå skjøt samme mann i stolpen, og bæringene begynte allerede å henge med hodene.

Ranheims spillere jubler over si nest siste scoring, mens Bærums Jørgen Aarre Mohus slett ikke ser ut til å dele gleden med trønderne. Foto: Morten Antonsen/Adresseavisen

Det ble ikke bedre da nettopp Bye var på farten igjen etter halvtimen. Han fosset ned langs høyrekanten. La bak seg det som var av gule forsvarere, før han lett og elegant kunne slå til en umarkert Aas inne i feltet. 3-0, og game, set – match!Ta med at også Asgeir Snekvik kom til en stor sjanse etter et fint soloraid, og Aas skjøt i nettveggen rett før pause, og man har oppsummert de første 45 riktig:

Ren enveiskjøring.

Bye igjen – og Blakstad

Og for den som trodde gjestene kanskje hevet seg noe etter pause: Da lagene kom på banen igjen fortsatte hjemmelaget kjøret.

Fem minutter inn i omgangen kom tomålsscorer Aas til skudd med venstrefoten fra litt skrått hold. Men avslutningen fra åtte-ti meter ble avverget av tidligere Brann-keeper Jørgen Mohus.

Samtidig skulle det vise seg å spille liten rolle: For høyreving Bye var akkurat like påskrudd som før pause. Og et kvarter inn i omgangen, etter en corner fra Asgeir Snekvik, stanget han inn 4-0 fra kloss hold.

Da blir det for kuriosa å regne at Aas BURDE satt sitt hattrick noen minutter senere: Etter et godt løp kom han kliss alene med keeper Mohus. Men selv om rennbyggen hadde god tid og var midt foran mål, var Mohus som en katt og avverget.

Det gjorde Bærum-keeperen også da innbytter Magnus Blakstad kom alene etter 70 minutter, etter å ha driblet et par mann.

Seks på rad

Men på den påfølgende corneren: Blakstad høyest i feltet, og 5-0!

Til slutt kan vi også nevne at kaptein Are Tronseth fikk en scoring på merkelig vis annullert. Vi kan også nevne at Bærum forlot idrettsparken slik de kom dit noen timer tidligere. Uten mål – og uten skapte målsjanser.

Dermed har Ranheim nå seks seirer på rad i 1. divisjon, og er ligaens store formlag. Seieren sørget også for at laget nå har skikkelig heng på de to direkte opprykksplassene.

Seieren smakte nok også ekstra godt for Bendik Bye, som ofte har måttet spille annenfiolin i Ranheim-angrepet.

Søndag kveld ble han den store dirigenten.