OTTAWA (aftenposten.no): 23 skadefrie spillere var den gode nyheten da VM-troppen samlet seg i Canada i starten av forrige uke.

Mot Thailand måtte imidlertid Trine Rønning forlate banen med kjenning til strekkskaden som har skapt trøbbel for henne i vår.

Hun har siden tatt det rolig, og heller ikke onsdag var hun klar til å trene med resten av laget.

Trønderen hadde imidlertid intet klart svar på om hun rekker det som blir gruppefinalen mot Tyskland torsdag kveld, norsk tid.

— Det er ikke så mye å melde, sa Rønning, som vet at tålmodighet er det eneste som gjelder når du har en strekkskade.

Even Pellerud sier til NTB at han ikke er villig til å ta noen som helst sjanser med sin kaptein.

– Vi har ikke konkludert, men det er helt klart at vi tar ingen risiko med skader. Hvis det er fare for at det kan bli verre så er jeg veldig klar på at da er det bedre å vente. Det kan godt hende at det blir konklusjonen, men vi har ikke landet den helt ennå, sa landslagssjefen.

Har flere stopperkandidater

Den norske treningen onsdag var stengt for pressen etter at oppvarmingen var unnagjort. Det var dermed ikke mulig å se hvem Pellerud drillet i midtforsvaret i Rønnings fravær.

Nora Holstad Berge spiller til daglig i Bayern München og kjenner det tyske laget godt, men ble tatt av banen ved pause i åpningskampen.

Det var ikke fordi hun sliter med skade.

Berge har slitt med å finne tilbake til formen som gjorde henne til en nøkkelspiller for klubb- og landslag etter at hun var ute med skade i flere måneder i vinter.

Marita Skammelsrud Lund tok Berges plass i annen omgang mot Thailand, og er en naturlig erstatter for Rønning torsdag.

Maria Thorirsdottir er et alternativ om Pellerud ikke går for Berge mot tyskerne, mens det Maren Mjelde som ble flyttet inn fra høyreback til stopperplass da Rønning måtte ut midtveis i annen omgang mot Thailand.

— Det var en kamp som ga oss mulighet å se de tingene vi ønsket å se. Nå var det egentlig ikke meningen at Maren skulle inn i stopperparet, men det ble sånn da Trine ikke kunne spille hele kampen, sier Pellerud.

Hjelmseth ny kaptein

Hvis Rønning må stå over er det Ingrid Hjelmseth som tar over kapteinsbindet. Hun er forberedt på en travel dag på jobben.

Mot Thailand søndag kunne hun for det meste stå og nyte det fine været.

— Vi vet at de er et godt lag og at vi prøver å ha ballen mindre enn dem. Samtidig vet vi hvordan vi skal irritere dem og få dem ut av balanse. Forhåpentligvis klarer vi det.

Norge møter Tyskland torsdag kveld.