Brann og St. Etienne er nær å bli enige om betingelsene for Eirik Birkelunds overgang.

18-åringen bestemte seg tidligere i desember for å forlate Brann til fordel for å bli akademispiller hos den franske klubben. Nå er overgangen i ferd med å formaliseres.

— Noen detaljer gjenstår i forhandlingene med St. Etienne. Vi har kontakt med dem daglig , sier Rolf-Magne Walstad, Branns sportslig administrativt ansvarlige, til bt.no.

Siden Birkelund ikke har hatt proffkontrakt med Brann, slipper franskmennene å betale overgangssum for ham. Men Brann har krav på utdanningskompensasjon, som i utgangspunktet kunne beløpe seg på opp mot to millioner kroner. Men dersom Brann skal få inn et avtalepunkt om å motta prosenter av et eventuelt videresalg, må de fire på utdanningskompensasjonen.

Etter det bt.no kjenner til, er det dette forhandlingene dreier seg om.

- I slike forhandlinger har man et klart regelverk å holde seg innenfor. Det er naturlig at St. Etienne ser på hva de kan gjøre for å redusere sine forpliktelser, mens vi også ønsker at Eirik skal få mulighet til å få oppfylt sin drøm , sier Walstad.

Birkelund har vært en sentral spiller på Brann 2, og spilte juniorcupfinalen Brann tapte mot Rosenborg i høst. Han har også fått smake på eliteserienivået i sin tid i Brann.

Tidligere i desember svarte han slik da han ble spurt om hvorfor han valgte Frankrike fremfor Bergen:

- Det har kun med sportslige hensyn å gjøre. Kun. Kun.

Birkelund har tidligere trent med klubben i to uker. Når klubbene kommer til enighet, vil han knytte seg til St. Etienne frem til 30. juni 2014.