LØRENSKOG (aftenposten.no): Etter 14 år som utenlandsproff er Mats Trygg (37) tilbake i norsk ishockey. Veteranen erstattet før sesongen Tommy Jakobsen (42) på backplass hos «minuspoengklubben» Lørenskog.

I går kuttet de ned på minuspoengene da Tønsberg ble slått 5-2 i seriepremièren på egen is. Nå trenger klubben bare 17 poeng for å være i balanse.

- Da jeg fikk beskjed om de 20 minuspoengene var det en sjokkartet opplevelse. Det var det for hele spillergruppen. Men det la seg ganske fort. Nå tenker vi ikke noe på det. Vi har vår egen tabell som vi titter på, så får vi telle opp til slutt. Vi sikter oss inn mot sluttspillet og der har vi ambisjoner om å gå til topps, sier Mats Trygg til Aftenposten.

Den stødige og elegante landslagsbacken kom hjem før årets sesong. Han forlot Manglerud Start i 1999, og etter opphold i Sverige og Tyskland vil han vinne noe med sin nye arbeidsgiver i Lørenskog.

Satser mot OL i Sotsji

- Jeg har aldri vunnet noe i Norge, og jeg var nysgjerrig på hockey her hjemme. Dessuten har jeg opplevd mye i utlandet, hatt en lang og innholdsrik karrière der, og følte det kapittelet var over nå. Dessuten ville jeg komme nærmere mine barn som bor i Oslo, så da var det på tide å komme hjem nå, sier Trygg, som i Lørenskog spiller sammen med broren Marius.

- Det er ingen nedtur å komme hjem. Jeg har alltid hatt i tankene å avslutte hjemme, da var det greit å gjøre det mens man ennå duger. Jeg har ambisjoner, og det er et OL på nyåret som jeg satser mot.

Men Trygg er klar på at rotet på klubbkontorene til Lørenskog måtte få konsekvenser. Spillerne ga klar beskjed om hva som måtte til for at de skulle orke å svette og blø for klubben som er 50 år i år.

- Vi mot verden

- Det var et krav fra oss spillere om at det måtte skje noe etter rotet med papirene. Og det vet vi at klubben har tatt konsekvensen av. Jobben med å bygge en organisasjon er i gang, det føles trygt og godt. Men det blir en litt sånn «vi mot verden»-følelse når man får en slik beskjed i fleisen. Men det gir oss en ekstra sult til å vise hvor bra vi er, sier Trygg, som av trener David Livingston får ros for sitt inntog i Lørenskog.

- Han er en utrolig fin fyr både på og utenfor isen, og en solid forsterkning for oss. Vi har forsøkt å hente ham før, men endelig fikk vi det til. Vi har ambisjoner i år og Mats blir viktig for at vi skal nå de målene vi har satt oss, sier Livingston.

Trygg var sedvanlig solid da LIK slo Tønsberg i går. Men det nærmeste han kom scoring var et direkteskudd som smalt i tverrliggeren i 3. periode.

- Det er inspirerende å være tilbake, slo Trygg fast etter kampen, som bar preg av å være en serieåpning. Men LIK hadde full kontroll og var best i begge ender og vant fullt fortjent på egen is.