Det er The Independent som har publisert en video som skal vise deler av hendelsen. Videoen ser du øverst i saken.

Videoen skal være fra spillertunnelen på Aspmyra etter den første Conference League-kvartfinalen mellom Bodø/Glimt og Roma.

Bodø/Glimts daglige leder Frode Thomassen hevder at videoen de har sett er nærmere ti minutter lang.

Videoen har vært i UEFAs og politiets besittelse. Politiet bekreftet at de hadde mottatt videoen tirsdag. Den viser kaotiske scener inne fra spillertunnelen, uten at det er helt klart og tydelig hvem som er involvert. Frode Thomassen, daglig leder i Bodø/Glimt, sier det som er ute bare er et «lite klipp».

– Den videoen jeg har sett er mye lengre. Nærmere ti minutter lang. Det er mulig å se mer, og den håper jeg folk får tilgang til, sier Thomassen.

– Vi har sett den flere ganger. Det å se hele hendelsesforløpet, det tydeliggjør at det er noen som snakker veldig usant. Hele videoen bør offentliggjøres og komme ut. Det fortjener saken, så stor medieoppmerksomhet som den har fått, sier Thomassen.

Bodø/Glimt hevder at det var Santos som startet det ved å ta kvelertak på Knutsen, som i selvforsvar skal ha lagt Santos i bakken. Roma hevder på sin side at det var Knutsen som gikk til angrep først.

– Det handler til syvende og sist om verdier. Når vi er ute i Europa, lærer vi. Det er mye hyggelige folk i Roma også, men i den innerste delen av trenerteamet mangler det sidestykke. Dette bør UEFA ta et oppgjør med, sier Thomassen.

– Kjetil føler seg opprørt og litt tråkket på. Men med UEFA-systemet er det vanskelig å være overrasket. Vi er utrolig stolte av Kjetil og de verdiene han står inne for. Det opprører når man blir utsatt for noe slikt, både det fysiske, men også trakasseringen fra trenerkollegaer gjennom kampen, sier Thomassen.

Thomassen forklarer hendelsesforløpet i den lengre videoen han refererer til slik:

– Det venter folk som fremprovoserer situasjonen og det er der aggressiviteten kommer fra. Det sitter folk fra trenerapparatet i Roma i et område det er rart dem venter så lenge. Man hører ikke hva som blir sagt, men det er munnhuggeri og man ser provokasjon fra Romas keepertrener. Det ender med et basketak.

Som et resultat av hendelsene er både Knutsen og Santos suspendert til kampen. Glimt anket suspensjonen og fikk onsdag anken avvist. Det betyr at Knutsen ikke leder Bodø/Glimt fra sidelinjen torsdag kveld når lagene møtes til returoppgjør på Stadio Olimpico. Bodø/Glimt vant det første oppgjøret 2–1. Roma valgte for øvrig ikke å anke UEFA-kjennelsen.

– Det oppleves som litt feigt av UEFA, sier han, og legger til at «bøllene har vunnet frem».

Han vil ikke svare på hvem som leder laget fra sidelinjen mot Roma.

– Det er ikke meg, sier Thomassen og ler.

Glimt-leiren reagerte med sjokk da den midlertidige suspensjonen ble kjent, og varslet umiddelbart at de ville anke. VG fikk onsdag opplyst av daglig leder Frode Thomassen at anken ble levert tirsdag. før den ble avslått onsdag.

Bodø/Glimt politianmeldte Santos etter hendelsene i spillertunnelen, og ifølge Glimt skal videobildene støtter deres versjon av saken.

Den norske seriemesteren landet mandag i den italienske hovedstaden for å forberede seg til returoppgjøret mot Roma. I potten ligger en semifinalebillett der vinneren møter Leicester City eller PSV Eindhoven.