VM-vinner Jack Charlton er død

Den engelske fotballhelten ble 85 år gammel.

Publisert:

Jack Charlton, her i begravelsen til Gordon Banks i 2019. Foto: PHIL NOBLE / X01988

  • Sindre Trygsland
  • NTB

I en pressemelding, gjengitt av blant annet Sky Sports, skriver Charlton-familien at han døde fredfullt hjemme i Northumberland fredag med familien ved sin side.

Charlton skrev seg inn i engelsk fotballhistorie med gullskrift da han var med å vinne VM på hjemmebane i 1966. Det er fortsatt landets eneste VM-tittel. Han startet finalen mot Tyskland som til slutt endte 4–2 til England. Totalt spilte Charlton 35 landskamper for England.

Jack Charlton var storebror til Manchester United- og England-legenden Bobby Charlton.

Les også

Tidligere toppfotballspiller gikk fra Bergen til Oslo for en sak som betyr mye for ham

Leeds-legende

I tillegg til VM-triumfen spilte Charlton over 700 kamper for Leeds United i løpet av 23 år. Med klubben vant han blant annet seriemesterskapet i 1968/69 og FA-cupen i 1971/72.

Som manager ledet han Middlesbrough, Sheffield Wednesday, Newcastle og det irske landslaget. Han var landslagssjef for Irland i ti år (1986-1995).

Tok Irland til tre mesterskap

Han ledet laget i to VM-sluttspill (1990 og 1994) og et EM-sluttspill (1988).

Irland og Norge spilte 0-0 på Giants stadion under VM i USA i 1994. Resultatet sendte Norge ut av gruppespillet. Mexico, Italia, Irland og Norge endte alle på 4 poeng.

Leeds United er blant dem som deler sin sorg etter å ha mottatt nyheten. Også blant annet Manchester United, Liverpool, Arsenal og en rekke andre store klubber hyller den engelske fotballhelten for en fantastisk karriere.

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.
  1. Fotball
  2. Englands herrelandslag fotball