Det bekrefter klubben på Twitter.

30-åringen selges fra Arsenal for 293 millioner kroner og har signert en femårskontrakt med tyskerne – til 2028

Det har vært kjent i lang tid at Xhaka ville forlate Arsenal etter syv år i klubben. Ved sesongslutt takket han fansen i sin siste kamp på Emirates.

Kort tid før Leverkusen annonserte overgangen takket Arsenal Xhaka på sin hjemmeside:

– Vi tar farvel med en fantastisk spiller og person elsket av oss alle. Det har vært en utrolig reise sammen, og han har gitt absolutt alt for denne klubben. Innflytelsen Granit har hatt på lagkameratene sine og på de ansatte i klubben viser hvor populær han er, sier Arsenal-sjef Mikel Arteta.

– Vi kan ikke takke Granit nok for hans bidrag til denne klubben gjennom årene. Vi ønsker han og hans familie alt godt videre i livet, avslutter Arteta.

I 2018 ble Xhaka utnevnt til London-klubbens nye kaptein. Det skar seg året etter da sveitseren ble buet av banen mot Crystal Palace i en oktoberkamp. Xhaka svarte med å tilsynelatende rope «fuck off» tilbake før han tok av seg drakten.

Kritikken mot Xhaka etter hendelsen resulterte i at han ble fratatt kapteinsbindet. Siden den gang har den rutinerte midtbanespilleren klart å gjenvinne kjærligheten fra Arsenal-supporterne.

Midtbanemannen kom fra Borussia Mönchengladbach i 2016, og på sine syv år i London har han scoret 23 mål og notert seg for 29 målgivende på 297 kamper.