Med null poeng på to kamper er nordmannen uten sjanser til å avansere foran turneringens siste runde. Der skal Hovland møte amerikanske Chris Kirk. Både Matt Kuchar og Kim Si-woo har vunnet minst én kamp, og siden de møter hverandre fredag, er det ingen mulighet for Hovland til å gå videre.

Nordmannen havnet tidlig under for Kim torsdag og greide aldri å slå tilbake. Til slutt var sørkoreaneren foran med fire hull vunnet og tre hull igjen å spille. Dermed var oppgjøret avgjort.

Hovland tapte for amerikanske Kuchar onsdag og måtte dermed vinne neste kamp for å ha håp om avansement i turneringen. Det er kun puljevinneren som går videre til utslagsrundene som starter lørdag.

Hovland måtte også pakke bagen etter puljespillet i fjorårets utgave av turneringen. Da tapte han i omspill i kampen om avansement.

Etter årets utgave er matchplay-turneringen i Austin historie. Den fjernes fra neste års kalender på PGA-touren, og det er usikkert om matchplay-formatet vil komme tilbake ved en senere anledning. (NTB)