Nå håper Rælingen-hopperen – som innledet VM med å bli bare nummer 37 i fredagens kvalifisering til normalbakken i VM – at det skal snu i Planica.

– Jeg har surra det til ut over vinteren, forklarer Marius Lindvik på spørsmål på om han har noen forklaring på at det har vært en nedtur siden jubelsesongen 2021/22.

– Det har blitt mye surr med sittestillingen. Jeg måtte justere ganske mye. Det handler om sittestillingen og den første delen av satsen så det går «dønn direkte», fortsetter Lindvik og viser med hendene hva han mener.

– Skyldes trøbbelet skader?

– Nei! Jeg har ikke noe godt svar på hvorfor det har blitt sånn. Men jeg har kanskje justert meg i feil retning så det har blitt verre og verre. Jeg har måttet jobbe meg tilbake.

Sist vinter vant Lindvik ikke bare OL, men også Holmenkollrennet, det siste rennet i hoppuken og ikke minst skiflyvning i Planica, der VM nå går, riktig nok ikke i den største bakken.

HOS KONGEN: OL-gullet gjorde at Marius Lindvik ble invitert til slottet og fikk sitte ved kongens bord. Fra v.: Marte Olsbu Røiseland, Kong Harald, kulturminister Anette Trettebergstuen og Lindvik. Foto: Terje Bendiksby / NTB

– Ja, jeg trives veldig godt her i Planica, særlig i storbakken, men 90-meteren er også fin.

Her er programmet for ski-VM

2021/22-vinteren var nesten en sammenhengende jubel - kronet med OL-gullet en kald februarkveld i den kinesiske fjellheimen. Hoppsjef Clas Brede Bråthen gråt av glede.

GULLHOPP: Marius Lindvik svevde til gull i storbakken i OL 2022. Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

Den eneste pallplasseringen denne vinteren kom i Polen i begynnelsen av november. Siden har det ofte blitt plasseringer mellom 10 og 20, og han ligger som nummer 17 totalt i verdenscupen til nå.

– Jeg er føler at jeg er litt i gang. Jeg fikk veldig positive svar i Lake Placid og har trent hjemme ei uke. Vi har hoppet på Lillehammer og kjørt en del teknikk.

VGs sportskalender - her kan du se hva som foregår

Landslagstrener Alexander Stöckl sier det slik:

– Det handler om teknikk og utstyr. Den pakken må stemme enda bedre. Vi har sett noen fine hopp av Marius i det siste. Vi føler at han er på rett vei. Han har trent godt hjemme den siste uken. Jeg håper at vi får se bedre hopping av Marius i dette mesterskapet.

Lindvik selv svarer slik når vi spør om han håper å kjempe i teten:

– Jeg håper på det. Målet er å få til to gode hopp i konkurransen, så får vi ta det derfra.