Molde gikk til pause med 1–0-ledelse, men så raknet alt for Eliteserie-lederen i løpet av få minutter. Først utlignet Djurgården, før Molde-juvelen David Datro Fofana (19) ble sendt av banen etter å ha fått sitt andre gule kort. Det første fikk han etter å ha hysjet på Djurgården-fansen etter egen straffescoring.

– Det er helt unødvendig. Det skal ikke skje. Jeg får ta meg en prat med «Foffa». Det får han lære. Det er ikke sånn vi skal ha det, sier Molde-trener Erling Moe til Viaplay.

Det var imidlertid lite anger å spore hos Fofana etter kampen

– Nei, aldri. Jeg hadde gjort det igjen, sier 19-åringen til Expressen.

Som om ikke det røde kortet var nok, gikk Djurgården opp til 2–1 på frisparket. Emil Brevik utlignet til 2–2, før Djurgården likevel stjal til seg alle poengene da Joel Asoro kranglet inn 3–2 på overtid.

2–3-tapet gjør at Molde har fått en vrien start på gruppespillet i Conference League. Djurgården står med fire poeng, det samme som Gent etter at de slo Shamrock Rovers 3–0. Molde og irene har begge ett poeng.

– Jeg synes vi har god kontroll etter at vi blir ti mann. Det er synd at den kommer. Vi er med og kjører dem. Vi skaper en del, i tillegg til å score ett mål. Da er det tungt å få den helt på slutten, sier Molde-trener Erling Moe til Viaplay.

Se hele intervjuet med Erling Moe.

Dramaet startet for alvor da landslagsaktuelle Ola Brynhildsen smøg seg foran kroppen til tidligere Brann-stopper Jesper Löfgren, før han deiset i bakken. Etter et par sekunder betenkningstid, pekte dommeren på straffemerket til Djurgården-spillernes store fortvilelse.

Reprisene viste at det var kontakt, men at den var like utenfor sekstenmeteren.

– Kontakten er som jeg ser det på utsiden, men Brynhildsen er smart. Han presser frem et halvt steg til, før han går i bakken. Han klarer å lure dommerne såpass at de gir et straffespark. Smart av Brynhildsen, sa Viaplay-ekspert og Lillestrøm-profil Pål André Helland.

– Her skal Molde være glade at VAR ikke praktiseres, sa en samstemt VIF-sportssjef Joacim Jonsson i pausesendingen.

Se situasjonen her.

David Datro Fofana var iskald fra ellevemetersmerket. Djurgården-keeper Aleksandr Vasjutin kastet seg riktig vei, men rakk ikke bort til Fofanas ball helt nede ved stolperoten.

Djurgården-fansen gjorde det de kunne for å psyke ut Fofana, uten hell. Ivorianeren svarte med å hysje på hjemmefansen etter scoringen, noe som resulterte i et gult kort fra dommeren.

Det skulle vise seg å bli skjebnesvangert. Etter at Amadou Doumbouya utlignet til 1–1, fikk nemlig Fofana sitt andre gule kort etter en duell med Haris Radetinac. Kontakten var minimal.

– Jeg klarer ikke å se at dette er gult. Det er en feilvurdering av dommeren. Du kan ikke gi gult kort på det der. Da blir det «to og femti plukk opp» og tidlig i dusjen på mange, sier Erling Moe.

På det samme frisparket utnyttet Djurgården et Molde-lag som sto og sov. Til slutt kunne Emmanuel Banda sette inn 2–1 alene med Molde-keeper Jacob Karlstrøm.

Se målet her.

Molde hadde imidlertid på ingen måte gitt opp. Etter å ha slitt stort i åpningen av annenomgang, hevet de seg betraktelig med én mann mindre på banen.

Kvarteret før slutt fikk de uttelling da Emil Breivik avsluttet en kontring ved å smelle ballen mellom beina på Djurgården-keeper Vasjutin.

De jaktet også 3–2, men i stedet skulle de få en scoring i fleisen på overtid.

Molde-forsvaret maktet ikke å rydde unna et innlegg, og til slutt fikk Joel Asoro kriget inn 3–2 og seier for Djurgården.

Se overtidsscoringen her.