– Vi var heldige. Det er uheldig for forsvareren (Faes), men vi presser frem målene, sier Liverpool-trener Jürgen Klopp til Viaplay.

– Et skrekkshow. De fleste selvmål er uheldige, men det var kun Faes’ skyld ved begge anledninger – spesielt ved det første målet der han ignorerte (Danny) Wards beskjed. Han var vinglete etterpå. Han så knust ut etter fulltid, skriver lokalavisen Leicester Mercury etter kamp og gir forsvareren en toer på børsen.

Leicesters nest dårligste spiller ifølge avisen fikk en femmer.

Men før dette «selvmålshowet» startet så Liverpool lenge fortapt ut i angrep etter at Kiernan Dewsbury-Hall hadde rystet hjemmepublikumet med mål etter fire minutter.

Så kom det to ulovlig sene julepresanger fra den belgiske Leicester-stopperen Wout Faes.

38 minutter ut i førsteomgang slo Liverpool-back Trent Alexander-Arnold et innlegg. Ingen Liverpool-spillere var på plass for å avslutte, men det var Faes.

Det var et innlegg som keeper Danny Ward enkelt kunne fange, men i stedet prøvde stopperen å klarere ballen. Det gikk så galt som det absolutt kunne gå – et skikkelig sleivtreff gikk over Ward og dalte inn i mål, via stolpen.

Få minutter senere gikk det riv ruskende galt nok en gang for samme mann.

Liverpool-spiss Darwin Núñez kom alene med Ward og chippet ballen lekkert over keeperen, men da Liverpool-supporterne og Núñez trodde marginene var på bortelagets side da ballen traff stolpen, så kom deres redningsmann til aksjon igjen.

Faes beregnet utgangen av ballen feil og dunket den i nettaket.

Flere scoringer ble det ikke. Tre poeng går dermed til Liverpool, og rødtrøyene har nå bare to poeng opp til Tottenham på fjerdeplassen, som gir Champions League-spill.

Det er Liverpools fjerde strake seier i ligaen.

Kvelden startet imidlertid på verst tenkelig vis for hjemmelaget. Liverpools stoppere Joel Matip og Virgil van Dijk tapte hver sin duell etter et utspark, før det litt ut av ingenting åpnet seg store rom for gjestene.

Kaptein Jordan Henderson bommet på sin takling – og vipps hadde Dewsbury-Hall en hel autostrada å kose seg med.

Han var sikker alene med keeper og satte inn 1–0.

Liverpool virket ikke å våkne særlig etter den tidlige scoringen – og utenom en halvfarlig sjanse med Darwin Núñez og Mohamed Salah i hovedrollene, var ikke Leicesters Danny Ward noe truet mellom stengene.

Men som nevnt – kom det to gavepakker fra Wout Faes som sendte Liverpool i føringen til pause.

Hjemmesupporterne og Liverpools nysignering Cody Gakpo, fra tribuneplass, kunne dermed applaudere de rødkledde inn i garderoben.

De to selvmålene ga Liverpool blod på tann, som virkelig jaktet den tredje scoringen i annenomgang.

Jordan Henderson, Darwin Núñez og Mohamed Salah skapte nok av farligheter til å øke ledelsen flere ganger, men Faes ble stående som deres eneste målscorer.

Núñez hadde to kjempesjanser ikke mange minuttene før slutt.

Det skjedde rundt mye angriperen, akkurat som i Liverpools 3–1-seier mot Aston Villa.

– På en annen dag kunne Núñez hatt et hat trick, sier Jamie Carragher på Sky Sports-sendingen.

Det ble spilt ett annet oppgjør fredag, der Brentfords Ivan Toney måtte ut av banen på båre i 2–0-seieren mot West Ham.