Hovland startet dagen 6 slag under par, hele 8 slag bak ledende Scottie Scheffler, men en solid sisterunde fikk Ekeberg-gutten til å klatre på resultatlistene.

Tre strake birdie fra hull 11 til 13 bidro til at Hovland avsluttet runden fire slag under par, og med en total på 10 slag under par.

Det holdt til en delt 3.-plass og 15,5 millioner kroner i gevinst.

– Det var kult. Det er kult å gå en runde på 68 slag i dag når det blåser og det er litt press. Jeg følte ikke jeg spilte mitt beste, men klarer allikevel fire under par, sier Hovland på sendingen til discovery+.

Kun Tyrrell Hatton på andreplass gikk en bedre runde enn Hovland, med sine 7 slag under par.

Foto: SAM GREENWOOD / AFP / NTB

Scottie Scheffler gikk helt til topps i turneringen, og tok samtidig tilbake tronen som verdensener fra spanske Jon Rahm, som Scheffler mistet til spanjolen for en snau måned siden.

I tillegg kan amerikaneren reise hjem med omtrent 48 millioner kroner i gevinst.

Players Championship er en av de mest prestisjefulle turneringene og kalles av mange for «den femte major», bak de fire tradisjonelle.

I major-turneringer har Hovland en delt 4.-plass som sitt beste resultat, da fra The Open i 2022.

Turneringen har et av de sterkeste startfeltene på touren og den høyeste pengepremien, med omtrent 48 millioner kroner til vinneren.

HVA SKJER AV SPORT? I VGs nye sportskalender får du oversikt over alt av sport.

Tidligere på dagen vartet Alex Smalley opp med hole in one på det legendariske hull 17:

Det er i underkant av en måned til sesongens første major med The Masters i Augusta. Der peker mange på Hovland som en sterk kandidat til seier.

– Det er kult å se at nesten hver turnering jeg spiller så blir det bedre og bedre. Nå blir det deilig med en uke fri og bare slappe av og komme seg i form til de store turneringene, forteller Hovland før han svarer på hvilken form han er i om dagen:

– Alt trender i riktig retning. Jeg har lengden til å konkurrere, og puttingen begynner å komme seg. Nå har jeg en teknikk jeg stoler på, så det blir kult å se hvordan det kan gå i de største turneringene, oppsummerer Hovland.

Premiesummen på 15,5 millioner kroner gjør nå at Hovland er forbi Suzann Pettersen som tidenes mest innbringende norske golfer. «Tutta» tjente totalt 162 millioner kr i sin karriere.