For selv om Messi sto med 12 mål på sine 10 siste ligakamper før det legendariske oppgjøret i spansk fotball, så har Real Madrids franske spiss imponert.

Åtte mål på de seks siste i serien ble til ni på syv allerede etter 13 minutter i Madrid lørdag kveld. Da leverte 33-åringen et kunstmål med hælen på innlegget til Lucas Vazquez.

Dermed tar han plass i en «eksklusiv» klubb: Han er ifølge Opta den fjerde spilleren som scorer i ligaen i minst syv kamper på rad. Ronaldo klarte det fire ganger, Gareth Bale har gjort det én gang.

SCORER IGJEN OG IGJEN: Her har Karim Benzema akkurat sendt Real Madrid i føringen mot Barcelona. Foto: JUANJO MARTIN/EPA

Sjeldent frisparkmål

Toni Kroos kommer ikke med noen målgaranti, men i 28. minutt økte han til 2–0 da han sendte i vei et frispark som traff Sergino Dest i ryggen og endret retning foran en utspilt keeper ter Stegen. På streken rakk ikke Jordi Alba å reagere og ballen fløy over hodet på ham.

Det ble Kroos sitt første frisparkmål for Real Madrid, og det kom i hans 316. kamp.

I regnværet og stormkastene på Estadio Alfredo Di Stefano kom Barcelona mer med utover i 2. omgang. Reduseringen fikset Oscar Mingueza etter at innbytter Antoine Griezmann hoppet over innlegget fra Jordi Alba. Da var timen spilt.

Noen minutter senere gjorde Zinedine Zidane tre bytter på rappen og endret den defensive organiseringen for å demme opp for Barcelona.

Barcelona-trener Ronald Koeman svarte med å kaste innpå flere angrepsspillere. Martin Braithwaite og Francisco Trincao erstattet Dembele og Pedri.

Barcelona ville ha straffe fire minutter før full tid da Braithwaite gikk i bakken. Av TV-bildene så det ut som Mendy holdt dansken, men dommeren lot det passere.

Protestene endte med gult kort for både Jordi Alba og Ronald Koeman.

– Det er irriterende at ikke dommeren tar seg bryet med å sjekke den straffesituasjonen med VAR. Jeg mener det var straffe til Braithwaite, sier Sergio Roberto til Barcelonas TV-kanal.

På overtid klarte Casemiro kunststykket å bli utvist etter å ha fått to gule kort med ett minutts mellomrom.

Fire minutter på overtid smalt det i tverrliggeren til Courtois fra innbytter Moriba. Det var det siste som skjedde i Madrid.

Med seieren lørdag kveld leder Real Madrid nå La Liga med samme poengsum som Atletico Madrid. Madrid-naboen skal møte Real Betis på søndag.