– Det er helt horribelt. Om man har VAR... , jeg skal ikke banne nå, men hvordan i helvete kan det bli straffe da, sa Sverige-trener Janne Andersson til TV 2.

– Søte Jesus. Unnskyld meg, men det er helt fryktelig, sa han til svenske Viaplay.

Drøyt tyve minutter ut i kampen gikk Morten Thorsby ned i straffefeltet til Sveriges etter at han dro seg forbi Sverige-back Emil Krafth. Dommer Anthony Taylor blåste straffe, som Erling Braut Haaland satte inn til 1–0. Taylor har ikke kommentert avgjørelsen.

Senere økte Haaland til 2–0, før Sverige fikk en trøstescoring på overtid ved Anthony Elanga.

– Det er for meg fullstendig ufattelig. Jeg synes det er en stor, jævla skam, unnskyld meg. Har man VAR-dommere, må de hjelpe dommerne og si at «det er helt feil, slipp det», sa Fredrik Ljungberg, tidligere Sverige-kant som ekspert på Viaplay.

Hvordan vurderer du situasjonen?

VAR-dommere vil si at dommerne på banen får hjelp av dommere på «bakrommet» som kan studere kampavgjørende situasjoner i repriser på video.

– Jeg mener det er riktig å dømme. Det er jo VAR også, og hadde det vært helt feil, hadde de grept inn. Det var kanskje en 50/50-situasjon, sier Thorsby, som til daglig spiller i italienske Sampdoria.

Han ble konfrontert med påstander om filming. Aftonbladet kalte det et «svanestup».

– Jeg mener at han (Emil Krafth) toucher meg med venstrefoten, og når jeg kommer med så stor fart og går ut av balanse… Igjen VAR er på plass, hadde det ikke vært touch hadde VAR grepet inn. Jeg følger ikke de har så mye de skulle sagt, sier Thorsby.

Krafth fikk gult kort i situasjonen.

– Kjempebillig. Jeg har sett den etterpå, og jeg skjønner ikke hvordan han kan blåse, sier Krafth og innrømmer at det var en liten kontakt.

– Men det er kjempebillig. Han søkte kontakt og jeg prøvde å ta meg unna.

Kampens store spiller, Erling Braut Haaland, mente Norge var heldig da han så situasjonen hos TV 2 rett etter kampslutt.

– Det så litt «halvfilming» ut, det må jeg si. Han skulle bare sentret til meg, så hadde jeg scoret, sier Haaland og ser bildene nøyere:

– På italiensk vis, kan du trygt si. Det ser ut som det er filming, fortsetter Haaland med et smil.

Norges høyreback støtter dommerens avgjørelse.

– Jeg mener det er en soleklar straffe. Han drar av svensken og kan skyte alene med keeper, så selvsagt er det straffe, sier Marcus Holmgren Pedersen.

I VGTV-studio var det uenigheter om situasjonen: