– Jeg vil spille mot Madrid. Jeg må være ærlig. Vi tapte finalen mot dem sist, så la oss møte dem igjen, sier Liverpools angrepsstjerne til BT etter at finaleplassen var sikret.

Det var kun spilt 26 minutter og stillingen var 0–0 da Mohamed Salah ble dratt ned i bakken av Sergio Ramos i finalen som ble spilt i Kyiv.

Salah måtte byttes ut med en skulderskade, Liverpool-keeper Loris Karius tabbet seg og Real Madrid vant kampen 3–1.

Onsdag møtes Real Madrid og Manchester City i den spanske hovedstaden. Engelskmennene leder 4–3 etter det første oppgjøret.

SEIERHERRE: Virgil van Dijk etter semifinaletriumfen. Foto: Jose Breton / AP

– Uansett hvilket lag vi møter i finalen, så kommer det til å bli et mareritt. Vi kjenner City og vet hvor intense de kampene er. Madrid er Madrid. Jeg skal se kampen i morgen, og så får vi se hva resultatet blir, sier Virgil van Dijk til BT.

– Uansett hvem det blir, blir det enormt. Jeg ønsker ikke den ene eller den andre. Uansett hvem som vinner, så fortjener de det, sier Liverpool-manager Jürgen Klopp til samme kanal.

Det blir Liverpools tredje Champions League-finale på fem sesonger. Mens det ble tap mot Real Madrid i 2018, vant de 2–0 mot Tottenham året etter.

Liverpool har også muligheten til å gjøre noe ingen engelsk klubb har klart før: Å vinne alle fire turneringene de deltar i. Ligacupen er i boks, FA-cupfinalen gjenstår, og i tillegg kjemper de tett i tett med Manchester City om ligagullet.

SKADET: Sergio Ramos og Mohamed Salah i duell i Champions League-finalen i 2018. Foto: GENYA SAVILOV / AFP

– Det er selvsagt målet vårt. Jeg ønsker alltid å vinne både Premier League og Champions League. Hvorfor ikke gå for det? spør Salah retorisk – og fortsetter:

– Etter at vi vant hver eneste kamp i gruppespillet tenkte jeg at «vi kommer til å vinne Champions League».

Virgil van Dijk er mer tilbakeholden når det er snakk om den mye omtalte kvadrupelen.

– Vi tenker ikke på disse tingene. Bare hør på oss og hør på manageren. Man kan drømme, men man må være realistisk. Du så førsteomgangen i dag, vi kunne ha vært slått ut. Paris blir fantastisk, jeg klar ikke å vente, sier han.

  • Kampen mellom Real Madrid og Manchester City spilles onsdag klokken 21.00 og vises på TV 2 Sport 1 og TV 2 Play. Du kan også følge kampen i VG Live.