Koronakrisen får konsekvenser for Arsenal: Må kutte 55 jobber

Koronapandemien får store konsekvenser for fotballklubben Arsenal. Tapte inntekter fører til at FA-cupvinneren må kutte 55 stillinger.

Publisert: Publisert:

Arsenal og resten av klubbene har måttet spille for tomme tribuner. Det er en av årsakene til at de sliter økonomisk. Foto: NEIL HALL / X02954

  • NTB

– Alle våre viktigste inntektskilder er betydelig redusert. Inntektene fra rettighetsavtaler, på kampdager og fra andre kommersielle aktiviteter er alle blitt hardt rammet, og disse innvirkningene vil i hvert fall fortsette inn i den kommende sesongen, sier sportssjef Raul Sanllehi og administrerende direktør Vinai Venkateshami i en uttalelse.

Klubben har de siste årene investert i flere nye ansatte, men nå ønsker man å utvikle klubben på en bærekraftig måte.

Les også

Viste fingeren da han skrev norsk idrettshistorie. Kommentator tror på sensasjon mot «en av tidenes beste»

– De foreslåtte endringene handler til syvende og sist om å sikre at vi tar klubben videre og skaper den rette organisasjonen for en verden etter korona, og for å sikre at vi har ressursene til å komme tilbake til toppen her hjemme og i Europa.

Raul Sanllehi (nummer tre fra høyre) fordeler om en betraktelig nedgang i inntekter. Foto: CARL RECINE / X03807

Arsenal hadde ingen stor suksess i den nylig avsluttede Premier League-sesongen og endte til slutt på åttendeplass, men seier i FA-cupen lørdag ble en opptur for klubben. Seieren sikret dessuten en plass i Europaligaen neste sesong.

(©NTB)

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.
  1. Premier League
  2. Arsenal FC