Barcelona's players celebrate after their Champions League final soccer match against Manchester United at Wembley Stadium in London May 28, 2011. REUTERS/Paul Hanna (BRITAIN - Tags: SPORT SOCCER) Foto: Scanpix

Pedro Rodríguez, Lionel Messi og David Villa skjøt Barcelona til nok en mesterligatriumf.

To toppede lag i den største klubbkampen i fotball på et av verdens flotteste stadionanlegg. Rammene for lørdagens mesterligafinale på ærverdige Wembley kunne knapt vært bedre.

Se vårt bildegalleri fra finalen!

Etter Barcelonas finaletriumf — over nettopp Manchester United - i Fotball-Europas gjeveste klubbturnering i 2009, uttalte Sir Alex Ferguson at han visste hvordan Barcelona-laget skulle stoppes ved neste korsvei. Imidlertid må den ærgjerrige skotten bite i seg ordene etter kveldens nederlag for katalanerne.

- United er rett og slett sjanseløse i denne kampen, sa Viasat-ekspert Erik Soler.

Hans kollega Rune Bratseth var enig.

- For United er det bare å innse at motstanderen er mye bedre. For oss som ser på er det bare å sitte og kose seg ihjel, sa han.

Angriperne avgjorde

Og det var nok en gang Barcelonas nådeløse angrepstrio som sørget for klubbens tredje mesterligaseier på de fem siste årene.

Men også i serien denne sesongen har Pedro, Villa og Messi vært synonymt med nettkjenning. Mellom seg har de scoret mer enn alle lag i La Liga, bortsett fra Real Madrid.

- Barcelona har 75 prosent ballpossession inne på Uniteds banehalvdel. Jeg har aldri sett større forskjell på to lag i en mesterligafinale, sa Soler.

United forsøkte imidlertid å gå offensivt til verks i kveldens batalje, og serverte et høyt tempo i åpningsminuttene. Det gikk derimot ikke lenge før Barcelona tilrev seg initiativet i kampen.

Les også:

Barcelona best i gang

Snaut et kvarter var spilt da Pedro noterte seg for kveldens første målsjanse. Den spanske landslagsspilleren møtte et innlegg på femmeteren, men styrte ballen rett utenfor.

Bare fem minutter senere var David Villa nær ved å gi Barcelona ledelsen. Stjernespissen fyrte av fra 18 meter, men også denne gangen måtte det offensive Barça-laget se ballen gå rett utenfor.

Pep Guardiolas mannskap fortsatte kjøret mot United-målet, og etter 27 minutter fikk den spanske seriemesteren belønningen sin.

Og det på sedvanlig Barça-vis.

Hovmester Xavi fant Pedro med en gjennombruddspasning, som fra skrått hold plasserte ballen i det nærmeste hjørnet bak Edwin van der Sar.

1-0: Pedro setter inn kampens første mål. Vidic kan intet gjøre. (Foto: Digitalsport)

United slo tilbake

Men seiersvante spanjoler fikk ikke være i himmelen i mer enn seks minutter.

Wayne Rooney regisserte et flott United-angrep, og spilte vegg med Ryan Giggs. På direkten – og på iskaldt vis – limte den engelske kraftspissen ballen i langhjørnet bak Victor Valdés.

— En vidunderlig avslutning, sa Viasat-ekspert Erik Soler.

UTLIGNER: Wayne Rooney setter inn 1-1. (Foto: Digitalsport)

Rett før pause var Barcelona bare noen få centimeter unna ledelse. Lionel Messi dro i gang mot Uniteds forsvarsfirer, og kombinerte med Villa. «Alle» ventet et skudd fra sistnevnte, men i stedet ble ballen spilt tilbake mot Messi på femmeteren, som var ytterst nær å tuppe inn kveldens andre Barça-scoring.

Nerve

Ferguson og Guardiola var enige om en ting dagen før dagen: Mesterligafinalen kunne bli en av de aller beste.

Men på tross av flotte scoringer, går ikke de første 45 minuttene inn i historiebøkene som klubbturneringens mest minneverdige.

— Vi hadde forventet at United skulle flytte laget høyere opp på banen, men de får rett og slett ikke tak i ballen, sa Viasat-ekspert Rune Bratseth i pausen.

Barcelona fortsatte med å trille ball til Uniteds forskrekkelse også i innledningen av den andre omgangen.

54 minutter var spilt da det smalt på nytt fra det spanske stjernegalleriet. I nærmest all sin selvfølgelighet sendte Messi Barcelona igjen i føringen med et skudd fra 18 meter. Et passivt United-forsvar støtet aldri på den argentinske trollmannen, og heller ikke sisteskansen van der Sar var på tå hev på scoringen.

2-1: Messis skudd sniker seg inn bak van der Sar. (Foto: Scanpix)

Det var samtidig Messis mål nummer 12 på 13 mesterligaopptredener denne sesongen.

Mye av luften så ut til å gå ut av United-laget etter Barcelonas 2-1-scoring, og et sultent Barcelona fortsatte med å angripe engelskmennene som et såret bytte.

Etter 69 minutter forserte Messi innenfor Uniteds 16-meter, der ballen til slutt endte hos måltyven Villa. Den notoriske storscoreren gjorde ingen feil da han skrudde ballen i krysset bak en sjansesløs van der Sar.

SPIKEREN I KISTEN: David Villa scorer fra langt hold. 3-1 til Barcelona. (Foto: Digitalsport)

United var aldri i nærheten av å true Barcelona etter dette, slik at det alt i alt endte med en fortjent 3-1-seier til Barcelona. Klubben befestet med det hegemoniet som Europas – og sannsynligvis – verdens beste fotballag.

Se vårt bildegalleri fra finalen!

PS: Etter kampen viste innbytter og lagkaptein Carles Puyol og Barcelona en fin gest overfor venstreback Eric Abidal, da sistnevnte overtok kapteinsbindet på premieseremononien og fikk løfte pokalen. Abidal ble som kjent kreftoperert tidligere i vår, og har kommet tilbake på banen rekordraskt.

FIN GEST: Eric Abidal (til høyre) fikk æren av å heve trofeet. (Foto: Scanpix)