Kurt Davis etter straffescoringen.
Martin Strandfeldt blant flere Grodno-spillere.
Lars-Peder Nagel prøver å kjempe til seg pucken langs vantet.

VOJENS, DANMARK (aftenbladet): — Etter fjorårssesongen bestemte jeg meg rimelig tidlig for at jeg ville tilbake til Oilers. Det er en vinnerklubb, og da er det lettere å prestere. Dessuten, da Tim Kunes, som er en stor spiller, forsvant, visste jeg at jeg ville få en viktig rolle i laget. Jeg ønsket å gripe den muligheten, og vise at jeg kan være en dominant spiller. Selvtilliten og klokskapen med puck har vokst i takt med all spilletiden jeg har fått, sier Kurt Davis til Aftenbladet om denne sesongs imponerende poengfangst.

Etter en serieåpning under pari for Stavanger Oilers, og en synkende formkurve i det siste, var det kanskje noen som forventet å se en ishockeyklubb strippet for selvtillit spille europacup fredag. I stedet utviklet det seg til å bli kanskje akkurat den vitamininnsprøytningen laget trengte.

Oilers havnet riktignok under både 0-1, 0-2 og 1-3 mot Neman Grodno. Men med en Kurt Davis i storform, hindret ikke det dem å snu det hele til seier. Med to målgivende og en scoring fra canadieren, var lagene like langt. Det endte med straffekonkurranse. Der toppet Davis kvelden med å score.

- Blant mine beste kamper

Davis sier at fredagens kamp er blant de beste han har spilt for klubben noensinne, selv om han alltid klarer å finne ting han ønsker å forbedre.

Fredag var 27-åringen forskjellen på de to lagene. I tillegg til å være avgjørende offensivt, var han også meget god i forsvarsarbeidet.

Per dags dato er Davis bare ett poeng bak lagets poengkonge Dan Kissel i serien. Fredag viste at han at han også kan produsere i europacupkamper.

— Kurt har absolutt levert varene i år, og får spille mye i overtall – noe han virkelig gjør seg fortjent til, sier Petter Thoresen.

Oilers-treneren var meget godt fornøyd etter fredagens forestilling mot den hviterussiske motstanderen, og skryter også av det kollektive.

— Vi gjorde få personlige feil, og spilte god i undertall. Det viser karakter å komme tilbake etter ha kommet under tre ganger, sier Thoresen.

Smith og CDA matchvinnere

Også Ruben Smith og Christian Dahl Andersen ble hyllet som helter av klubbens tilreisende supportere. Da kampen gikk til straffekonkurranse, vartet Smith opp med to viktige redninger. CDA danset med keeper og scoret på både det første og det avgjørende straffet.

- Dette var vår klart beste kamp så langt i år. Det var veldig deilig. Vi har ikke noen tradisjon for å være gode på straffer. Derfor var det godt å sette begge to, sier Dahl Andersen.

Smith har nå troen på at Oilers kan klare avansementet til januars finalerunder i Frankrike - dersom laget klarer å gjenskape fredagens nivå mot Dunaujvarosi Acelbikak lørdag og SønderjyskE søndag.

— Dette var en god start på turneringen mot det laget som muligens er det tøffeste å møte. Det var deilig å redde to straffer. Det hjelper på selvtilliten, sier Smith.

PS! Gruppens antatt svakeste lag, Dunaujvaros, overrasket de fleste og vant 2-1 over hjemmelaget SønderjyskE fredag kveld.