Mandag kl. 14.30 får Hødd vite hvem som blir motstander i den andre kvalifiseringsrunden. Sportssjef André Nevstad er spent på hvor veien går.

– Det er litt merkelig å tenke på at vi snart skal en tur ut i Europa. Det er ikke mer enn tre år siden vi kjempet om opprykk fra 2. divisjon. Vi har opplevd veldig mye spennende siden den gangen. Dette kommer til å være vårt dessert i sommer, sier Nevstad til Sunnmørsposten.

Møte med fotballforbundet

Hødd har fått besøk av Norges Fotballforbund og vært på møte i Oslo sammen med de andre lagene som skal ut i Europa.

– Vi har fått mer innblikk i hva som møter oss og hvordan vi må jobbe. Vi ønsker å være best mulig forberedt både sportslig og det som har med arrangement å gjøre, sier han.

Vil unngå Russland

Det mest spennende for både klubben og supporterne er selvsagt hvem de møter. Ettersom Hødd ikke er seedet i trekningen, kan de få en veldig tøff motstander. Rubin Kazan (Russland), Standard Liege (Belgia), Hapoel Tel-Aviv (Israel), Sparta Praha (Tsjekkia), Lech Poznan (Polen) og Trabzonspor (Tyrkia) er lagene som er høyest seedet.

– Det er noen lag som klinker bra der, så sjansene for å møte er veldig bra lag er ganske store.

– Hvem har dere mest lyst til å møte?

– Det er vanskelig å si hvem som er mest attraktiv i denne runden. Det hadde vært artig å møte et lag fra Irland eller Skottland. Jeg har snakket litt med AaFK om erfaringene de hadde med Motherwell, sier Nevstad.

Laget som er høyest seedet er det russiske laget Rubin Kazan. Senest i april måtte de gi tapt for Chelsea i kvartfinalen i europaligaen, etter å ha slått ut Levante og Atlético Madrid i rundene før.

– Rubin Kazan er ikke blant de lagene jeg håper mest på å møte, men vi håper det blir en fest uansett hvem som kommer på besøk på Høddvoll.

– Hvor store sjanser er det for et avansement?

– Det er umulig å si før vi ser hvem vi møter, men det er vel ingen tvil om at vi blir outsidere, sier Nevstad og ler.

PS: Seks av lagene som er med i europaligaen i år spiller ikke på det høyeste nivået i sitt land. Østerrikske Pasching spiller på nivå tre, som er det laveste.

FAKTA:

Hødd kommer inn i den andre kvalifiseringsrunden til europaligaen.

Trekningen skjer mandag neste uke kl. 14.30 i Nyon i Sveits. Hødd er ikke seedet.

Kampene spilles torsdag 18. – og 25. juli.

Hødd kan møte lag fra blant annet Russland, Belgia, Israel, Polen, Tsjekkia, Tyrkia, Kypros, Slovakia, Nederland, Ungarn og Kroatia.