De to neste helgene møter vi tøffere motstand enn vi er vant til hjemme i GET-ligaen. Det kan være nøkkelen til om vi tar oss videre fra årets Continental Cup.

Denne helgen reiser vi til Sveits, nærmere bestemt Yverdon, omtrent en times kjøring fra Geneve. Her skal vi ut i en ny turnering, med kamp torsdag, fredag og lørdag. Vi møter først Lausanne, som er nyopprykket til NLA som er den sveitsiske toppligaen, deretter slovakiske HC Banske Bystrika.

Turneringen avsluttes lørdag med en plasseringskamp.

Det skal bli spennende å kjenne på nivået på disse lagene, spesielt Lausanne, siden den sveitsiske toppligaen florerer med gode spillere hvor blant andre norske Patrick Thoresen leverte en solid sesong før han dro videre til Russland.

Tempoet i turneringen forventes å være høyere enn vi er vant til. Så det er nok bare å snøre på seg skøytene og begynne å bevege beina, for det kommer til å gå fort utpå isen. Dette vil være god trening for oss med tanke på Continental Cup i november.

Stanley Cup-mester i mål

Vi er i en god gruppe så all trening på et høyere nivå med tanke på å få den lille fordelen på motstanderen er viktig å ta med seg. I fjor var vi 40 bitre sekunder fra å bli historiske (ingen norske lag har gått til finalen i Continental Cup), men i år satser vi på at det skal holde hele veien inn.

Lausanne har Franske Cristobal Huet i mål, en keeper som ble Stanley Cup-mester med Chicago Blackhawks i 2010. Han har hatt en solid NHL-karriere og jeg har mer enn én gang søkt ham opp på YouTube for å bli inspirert av noen av hans gode redninger.

Hvis jeg ikke tar helt feil, så er hans trøyenummer 38 grunnen til at min keeperkollega Henrik Holm spiller med dette nummeret. Så det skal bli gøy å møte ham — og, forhåpentligvis, stå igjen som vinner av kampen.

Det slovakiske laget vet jeg ikke noe om, annet enn at de ble nummer åtte i serien og røk i kvartfinalen i sluttspillet. Jeg kjenner heller ikke den slovakiske ligaen, men jeg vil anta at de er gode. Slovakia har i en årrekke produsert gode spillere til NHL fra den slovakiske ligaen og landslaget har en sølvmedalje i VM for to år siden som beste resultat de seneste årene.

For vår del så reiser vi med tilnærmet samme tropp som sist. Inn kommer de lokale ungguttene Henrik Medhus og Anders Henriksen.

Interiørnytt

Tommy Kristiansen står over med skade. Han klarte å irritere hele det franske laget ut av stilen slik at treneren måtte roe dem ned. Uheldigvis så endte det med at en av dem slo Tommy over hendene med kølla si så fingeren hans sprakk ned til beinet. Men Tommy er en tøffing, han tok de fem stingene i fingeren og sa seg klar til spill igjen om en uke.

Så litt Oilers-interiørnytt.

Vi har fått en liten oppgradering i garderoben. Det gamle teppet som ligger i midten har blitt skiftet ut mot et nytt. Se bildet øverst!

Det gamle grå teppet fikk tåle hard medfart i gullrusen etter fjorårets finaleserie så et nytt var kjærkomment.

Hva synes du om det nye teppet?

Ruben