Det er selvfølgelig en fremragende søknad om å bli kalt idiot hvis man får seg til å si at gullet ble vunnet på feil måte. Det skal vi da heller ikke gjøre. Det skal da bli mulig å få et idiotstempel uten direkte å be om det.

Men er det i dette mesterskapet Marit Breivik kunne ha brakt laget enda en hakk foran de andre – men ikke tør å prøve?

Vi tenker på det offensive forsvarsspillet. Breivik har i en årrekke snakket om å utvikle en forsvarsvariant i tillegg til det trygge 6-0. Men det har blitt med noen spede forsøk. Også i år. Og når vi ikke har fått se mer eksperimentering med offensive varianter enn det vi har, er det neppe grunn til å tro at EM skal brukes til prøving og feiling.

Så kan man spørre hvorfor Norge skal spille 3-2-1, 4-2 og 5-1 når 6-0 sitter som et skudd – og motstanderne nesten gråter når de møter et hav av armer og bein som tilhører Tonje Larsen og Marit Malm Frafjord. Eller betongbilen Karoline Dyhre Breivang kjører.

Ole Einar Bjørndalen kan kanskje gi svaret? Når han er som best, prøver han å finne på noe nytt for å bli enda bedre.

Hadde vi møtt Spania med 3-2-1-forsvar i åpningskampen onsdag, ville det trolig vært lurt å ha hatt en hjertestarter i nærheten av den spanske laglederbenken. Det ville rett og slett vært et sjokk – like stort som om fotballandslaget skulle vinne en kamp.

Nå er det ikke noe poeng å sjokkere bare for å sjokkere, men med to eller flere likeverdige forsvarssystemer ville Norge bli vanskeligere å kartlegge. Og det er i gode tider vi skulle ha mot til å trene det inn. Aldri har det passet bedre heller, med det antall hyperraske spillere Breivik nå har i troppen.

Best i det meste.

EM ser ut til å være en norsk spesialitet. Vinner vi i Makedonia, noterer vi det tredje strake gullet – det fjerde totalt. Og hittil har det ikke blitt arrangert flere enn syv EM. Bare i 2000 havnet Norge utenfor pallen.

Det ville være nesten utenkelig at semifinalene spilles uten at Norge har en av plassene. Breivik har bygget opp et apparat rundt laget som ingen har maken til. Når hun i tillegg råder over en bredde i spillerutvalget som heller ingen andre matcher, er det bare å ta frem julebrus og medister og benke seg foran TV-en.

Selv om vi ikke får se noe 3-2-1.