Bronsemedaljen er Tre kronors fjerde mesterskapsmedalje i ishockey under Gustafsson. Dermed er han den fremste svenske landslagssjefen gjennom tidene. Ingen annen har vunnet både OL— og VM-gull. Dobbelttriumfen fra 2006 er blitt fulgt opp av bronsemedaljer i 2009 og 2010. 1. juni tar Pär Mårts over som svensk landslagssjef.

Magnus Pääjärvi-Svensson ble eneste målscorer til tross for enormt svensk press i åpningsperioden mot Tyskland søndag. Magnus PS slo til allerede etter 2.56 da han fikk pucken på midtlinjen og suste ifra det tyske forsvaret. Han rundet backen Alexander Sulzer og skjøt inn 1-0 via målvakten Dennis Endras.

Svenskene dominerte også 2. periode, men etter en kontring kunne Alexander Barta sette inn en retur og utligne til 1-1 etter 36.03. I sluttperioden skulle Jonas Andersson ta ansvar med to mål. Det siste kom i tom kasse 33 sekunder før slutt.

Tyskland har overrasket positivt i VM på hjemmeis, men klarte ikke å ta medalje. Ikke siden 1953 har Tyskland tatt medalje i verdensmesterskapet i ishockey.

Journalist-pek

Gustafsson ertet på seg tyskerne da han tok timeout i siste sekund. Det viste seg å være et pek mot svenske medier, som hadde kritisert landslagssjefen for timeouten mot Tsjekkia i semifinalen. Da rakk tsjekkerne å tvinge fram forlengning åtte sekunder før slutt.

– Svenske medier var på meg, så timeouten var rettet mot dem, sa Gustafsson til den tyske landslagssjefen Uwe Krupp under pressekonferansen etter kampen.

– Det der syns jeg var litt unødvendig. Det var dårlig respekt for tyskerne. De ble sure, sa Tony Mårtensson som var med å vinne VM-gull i 2006. ## Trenerskryt

Flere av de svenske spillerne skrøt av Gustafsson.

– Han gir mye ansvar til spillerne og slike trenere liker jeg. Jeg syns han har vært en veldig bra landslagssjef. Han kan reise herfra med hodet svært høyt hevet, mente Mårtensson.

– Bengt-Åke har gjort en fantastisk jobb, og det var veldig moro å sikre bronsen for ham, sa tomålsscorer Andersson.