Gamst Pedersen har ett år igjen av kontrakten sin i Blackburn. Etter ni sesonger i klubben har spilleren, som kom fra Tromsø, tilbragt mye tid på benken de siste sesongene.

Blackburn-manager Gary Bowyer har for tiden en enorm stall med godt over 30 spillere. På midtbanen har nordmannen konkurranse fra 15 spillere.

Med tanke på seriestarten mot Derby søndag ettermiddag, meddeler Gamst til TV 2 at han usikker om det blir plass blant de første 11.

— Jeg håper jo det er noen norske der, så får vi se hvem det blir. For å være helt ærlig vet jeg ikke om vi har spilt inn førsteelleveren enda, sier Gamsten, som er en av to nordmenn i klubben. Joshua King er den andre.

Høy lønn

I oppkjøringen har Bowyer rullert og hatt utskiftninger på laget gjennom hele perioden. Treneren har også forandret fra å spille 4-2-3-1 til 4-4-2. Gamst Pedersen har vært på banen ved flere anledninger, men har ikke vært en av de spillerne som har fått mest spilletid.

Det er ikke bare lite spilletid som gjør at Gamst Pedersen linkes bort fra klubben. Gamst har i tillegg en ukelønn på rundt 450 000 kroner , noe som høyst sannsynlig gjør han til den best betalte spilleren i klubben.Med en så stor utgiftspost på Vadsø-gutten skal klubben være åpen for å lytte til alle bud.

Tyrkisk fotball

Ryktene sier at klubber fra tyrkisk fotball skal være interesserte i spilleren.

– Jeg har hørt om tyrkisk fotball ja, men ikke noe konkret enda, svarer sier Gamst til TV 2. 31-åringen tar det likevel rolig, og påpeker at han føler seg hjemme i Blackburn.

— Jeg trives godt i klubben. Jeg har vært her i ni år nå, og det er en plass jeg føler meg hjemme, sier Gamst.