KRISTIANSAND (Fædrelandsvennen): – Min mamma hadde bursdag i dag, så jeg lovet henne å score, sier Tripic etter 3-1-seieren over Sarpsborg 08 hjemme på Sparebanken Sør Arena søndag.

På to minutter ble han kveldens helt da han satte to baller i nettet bak keeper Duwayne Kerr. Etter begge målene løp han mot der familien satt på tribunen. Da kampen var over løp han etter dem og ga moren sin drakta.

– Det var en fantastisk følelse. Jeg så opp på dem etter begge målene. Det var emosjonelt, sier Tripic.

Begge målene langs gresset

SNAKKET MED FAMILIEN: Zlatko Tripic løp etter familien sin da kampen var over, for å gi moren sin drakta hans – på bursdagen hennes. Foto: NTB Scanpix

Og både målene og feiringene var så å si identiske. Det var henholdsvis Gudmundur Kristjansson og Amin Nouri som kom ned langs høyresiden og la ballen de berømte 45 gradene ut i feltet. Der sto Tripic begge gangene og bredsidet ballen hardt langs kunstgresset og inn i lengste hjørne.– Det var absolutt planlagt. Vi snakket før kampen at keeperen til Sarpsborg er stor, lang, tung, så det tar litt tid for ham å komme seg ned i hjørnene. Så det var bare å få ballen ned og se den gå inn, smiler lyngdølen.

Scoringene var Tripic’ femte og sjette for sesongen. Selv hadde han håpet på enda noen mål til.

– Jeg har øvd litt ekstra på skudd i det siste, for jeg har vært litt skuffet over at jeg ikke har scoret flere mål på de sjansene jeg har hatt, sier 21-åringen, som kom til Start fra Molde før sesongen.

– Fortjent seier

UTEN SKJORTA: Zlatko Tripic løp tilbake ned på tribunen og over kunstgresset i bar overkropp. Foto: NTB Scanpix

Både matchvinneren selv og resten av Start-laget var ikke i tvil om at det rette laget vant.– Sarpsborg hadde kanskje ballen mest, men de skapte nesten ingenting. Det er typisk oss å slippe inn mål som vi ikke skal slippe inn. Heldigvis kom vi tilbake og tok en fullt fortjent seier, sier Espen Børufsen.

På de siste to kampene har nå Start kun sluppet inn ett mål. På de sju før det hadde de tre baklengsmål i snitt.

– Vi har fått mer kontroll på det defensive spillet etter vi la om formasjonen fra 4-4-2 til 4-5-1/4-3-3, sier Børufsen, som har blitt venstre indreløper i det nye systemet.