ØIF Arendal 26-23 Elverum

— Det føles sinnsykt bra nå. Dette er den viktigste kampen i ØIFs historie, sier målvakt Svenn-Erik Medhus.

Første omgang startet forrykende, og ble symptomatisk på omgangen som sådan. Lagene fulgte hverandre tett, og ØIFs kantspiller Magnus Jøndal beviste gang på gang hvorfor han er en etablert landslagsspiller. Han endte som vertenes toppscorer med seks mål før pause.

ØIFs beste periode kom i tre minutter fra det 23. minutt. Da scoret Marinko Kurtovics mannskap tre mål på rad, og gikk opp til en 15-12-ledelse. Men i stedet for å beholde roen, ble laget litt for hete på grøten og lot Elverum få kontakt igjen. Dermed var det igjen tilnærmet likt, og pauseresultatet ble 15-14. Etter hvilen fortsatte lagene å følge hverandre tett. Da ØIF-trener Marinko Kurtovic ba om time out etter 39 minutters spill, var stillingen 16-16. Før det hadde blant annet den meget solide Magnus Jøndal bommet på et straffekast, mens ØIF-målvakt Svenn-Erik Medhus fortsatte sitt gode målvaktsspill etter en svak åpning på kampen. Flere ganger var han nede i horisontalen, og etter hver redning hevet han knyttneven i triumf for å motta et entusiastisk hjemmepublikums unisone hyllest.

Etter 45 minutter sørget Elverums Luka Mitrovic for en 19-18-ledelse. Men ØIFs kant Sondre Paulsen svarte umiddelbart til 19-19. Lurvelevenet fra de 2500 tilskuerne i Sparebanken Sør Amfi ble bare sterkere og sterkere etter hvert som thrilleren nærmet seg en avslutning.

Spennende avslutning

Ni minutter før full tid leverte ØIFs målvakt Medhus en ny stjerneredning, og like etter banket Jøndal inn sin niende scoring. Veteranen André Jørgensen Hofstøl tok ansvar på straffekastene, og sørget for 24-21-ledelse etter 53 minutter. Tremålsledelsen holdt seg da det bare var tre minutter igjen å spille, mye takket være stadig bedre målvaktsspill av Svenn-Erik Medhus og jevn scoringsflyt av Magnus Jøndal, som da var oppe i ti scoringer.

Minuttet før slutt tok ØIF time out etter en praktredning av Medhus. Stillingen var da 25-23, og alt lå til rette for at vertene skulle sikre seg billett til NM-finale i Oslo Spektrum. Slik gikk det da også, og publikum hyllet sine helter etter at Jøndal hadde banket inn sin 11. scoring og fastsatt sluttresultatet til 26-23. — Dette er som et eventyr. Jeg fikk frysninger på ryggen, sier kantspiller Sander Simonsen.

16-åringen fra Saltrød spilte regional serie sist sesong og har denne sesongen tatt enorme steg. Han scoret også ett mål mot Elverum i semifinalen.

— Jeg gleder meg veldig til en ny cupfinale. Jeg har vært med før, og det var en stor opplevelse selv om det ble tap da, sier ØIFs bestemann og tidligere follo-spiller Magnus Jøndal.

I den andre semfinalen vant Bodø 35-24 over Haslum. Dermed blir de motstanderen i finalen som spilles 30. desember.

Kampfakta

ØIF Arendal – Elverum 26-23 (15-14)

Toppscorer ØIF Arendal: Magnus Jøndal 11. Elverum: André Lindboe og Erik Thorsteinsen Toft 5. Utvisninger: ØIF Arendal 2 x 2 min., Elverum 1 x 2 min.