Det er to menn i Leeds som har grunn til å senke skuldrene flere hakk etter kjennelsen som falt fredag.

Mine tidligere lagkamerater Lee Bowyer og Jonathon Woodgate var sammen med to kamerater av nevnte tiltalt for å ha vært i slagsmål, og med overlegg prøvd å skade en asiatisk ungdom for et par år siden.

Sammen med Duberry (også Leeds-spiller) som også var involvert, men seinere frifunnet, har guttene vært gjennom to rettssaker som ble avgjort fredag.

Bowyer ble frifunnet på alle punkt, Woody ble frifunnet for det mest alvorlige, men funnet skyldig i slagsmål. Han må også betale saksomkostninger på ca. 1 mill. pund, noe som vel tilsvarer 12-13 millioner norske kroner. Det hadde vært verre med noen år i fengsel.

Det har gått mange rykter om de to spillerne. Jeg husker godt da vi tidlig en mandags morgen to år tilbake fikk vite om noe som var skjedd tidligere den helgen da overfallet skjedde. Det var aldri snakk om noen detaljer, men vi forsto fort at det var alvorlige greier.

Politibiler kom inn på treningsfeltet i mangetall, pressen lå og lurte i buskene. De tiltalte ble tatt med til avhør, og ryktene startet å florere.

Hva hadde skjedd, kunne virkelig to så genuine mennesker som nevnte ha gjort noe så forferdelig? På de tre årene jeg hadde lært dem å kjenne hadde det aldri vært noe tull.

Woodgate var en person det var lett å få med på ting, han var bare 19 år da dette skjedde og i fotballklubber er det alltid mange “practical jokes” eller barnslige påfunn på godt norsk.

Bowyer hadde tidligere en dom der han hadde rasert en McDonalds-restaurant (hvem har ikke hatt lyst til det når du ikke får servert frokost bare fordi du er 20 sekunder for seint!), og er av natur en litt mer aggressiv person enn Woody.

Bilene til tiltalte ble tatt med til undersøkelser og kom tilbake som rullende potetmel. Alle beviser måtte sankes og det var litt merkelig å være midt oppi det hele.

Klubben gikk tidlig ut og sa at dersom spillerne ble funnet skyldig i de mest alvorlige anklagene ville de ikke spille for klubben igjen. En modig og korrekt avgjørelse av formannen i Leeds, Mr. Ridsdale, han kunne heller ikke ha gjort noe annet.

Jeg er sikker på at spillerne nå er lettet over utfallet og glade at de nå kan konsentrere seg om fotballen. Bowyer har klart seg overraskende godt midt oppi det hele, mens Woddy har merket det mer.

Eirik Bakke snakket med begge sist tirsdag og begge var nervøse, men rimelig sikre på at det ville gå bra. Nå som det gikk bra kan de virkelig konsentrere seg om å sikre gull for Leeds i Premiership og rettmessig få sine sjanser på det engelske landslaget.