Celtic-trener Ronny Deila ble kåret til månedens manager i Skottland for oktober. Celtic-trener Ronny Deila ble kåret til månedens manager i Skottland for oktober. Foto: Graham Stuart, Reuters / NTB scanpix

Endelig en opptur for Deila: Kåret til månedens manager

Ronny Deila har fått mye kritikk for Celtics Europa-prestasjoner, men i ligaen går det bedre.

Ronny Deila har måttet tåle mye kritikk for Celtics prestasjoner i Europa denne sesongen, men i den skotske ligaen går det atskillig bedre.

Etter lørdagens seier over Aberdeen topper Celtic serien med hele seks poeng ned til Hearts. I oktober har Celtic vunnet fire av fire ligakamper, og i tillegg ble Hearts beseiret i den skotske ligacupen.

SETT DENNE?

Disse resultatene gjør at Deila nå er blitt kåret til månedens manager for oktober.

— Alle kamper er viktige, men å slå Aberdeen hjemme var ekstra viktig siden det gir oss en fordel i gullkampen, sier Deila ifølge BBC.

- Tror Deila sitter tryggere enn mange tror

Celtic greide ikke å kvalifisere seg til Champions League, og starten på gruppespillet i Europaligaen har vært svak. To uavgjorte kamper ble etterfulgt av et 3-1-tap for Molde.

Det har ført til at enkelte har spekulert på Deilas fremtid som Celtic-manager. Kjetil Klonteig, redaktør for medlemsbladet til Celtics norske supporterklubb, tror imidlertid at Deila sitter trygt.

— Jeg tror Deila sitter tryggere i stolen enn mange tror. Det var en del spekulasjoner etter tapet mot Molde, men ledelsen har nok is i magen, sa Klonteig til Aftenposten søndag.