STAVANGER (Aftenbladet): Viking-treneren overvar fredagens oppgjør mellom AaB og Hobro.

— Jeg håper å få reist litt mer de neste ukene. Det er fortsatt noen runder igjen i Skandinavisk fotball og det hadde vært flott å se noen av spillerne vi har på blokken, sier Jonevret til Aftenbladet.

Hvilke navn som står på blokken eller nøyaktig hvem han finsiktet fredag ønsker ikke Jonevret å si så mye om. Han innrømmer likevel at Mads Hvilsom er en spiller det var naturlig å se nærmere på, men Jonevret tror ikke angrepsspilleren blir aktuell for Viking.

Må tenke smart

Hvilsom spiller for Hobro og den nyopprykkede klubben har overrasket i møtet med dansk eliteserie. Hvilsom har scoret sju mål på 11 seriekamper denne sesongen. 22-åringen har i tillegg 20 mål på 45 aldersbestemte landskamper for Danmark.

— Jeg ser ingen grunn til å flagge at han blir Viking-spiller, for det tror jeg ikke at han blir. Det er ikke alltid vi reiser for å se på én spiller. Av og til reiser vi for å se 22 spillere og for å se om noen av dem kan være interessante, sier Jonevret.

Viking-treneren innrømmer at Vikings liste med aktuelle spillere begynner å bli lang. Siden det fortsatt ikke er klart hva slags økonomiske rammer han å forholde seg til i neste overgangsvindu, må klubben se etter spillere i alle prisklasser.

— Det er et problem at vi ikke vet hvor mye midler vi har til rådighet. Slik jeg ser det så er det ikke i én bestemt posisjon vi har behov for forsterkninger. Vi har behov for en pose godt blandet og det kan komme til å koste litt. Vi må tenke smart og lete bredt, for vi har ikke råd til å bomme på overgangsmarkedet, sier Jonevret.

Liten tid til speiding

I Viking er det sjefsspeider Gary Goodchild som har ansvaret for å ha oversikt over hva som rører seg i spillermarkedet og Goodchild er ofte på reisefot for å se på aktuelle spillere.

Jonevret ser så mange kamper som han har anledning til, men i høst har det vært dårlig med tid til speiding.

— Etter at Kåre forsvant har det blitt vanskeligere å reise ut. Jeg må være her så mye som mulig, spesielt når det går dårlig sportslig. Jeg har vært noen turer i Danmark og Sverige og det har vært interessante turer, sier Jonevret, som var i Sverige senest i starten av oktober der han så to kamper – én i Allsvenskan og én i Superettan.