Kristiansund 0-2 Bærum, Mjøndalen 2-0 Fredrikstad

Mjøndalen knuste Fredrikstads opprykkshåp med et tidlig selvmål og scoring av Ulrik Arneberg, begge etter dødballserver fra Joachim Solberg Olsen. Laget får hjemmekamp i neste runde.

Bærum var først ut med seier over Kristiansund på bortebane. Bobby Warshaw scoret oppgjørets første mål etter 54 minutter. Lars Sandbu slo en flott corner på bakre stolpe, og amerikaneren stanget gjestene i ledelsen.

Kristiansund presset på etter scoringen og kom til en kjempesjanse kvarteret før slutt. Jean Alassane Mendy skjøt i stolpen, mens Daouda Karamoko Bamba blåste returen over.

Trygget seieren

Mot slutten flyttet vertene fram midtstopper Espen Næss Lund som spiss og slo lange baller opp mot den høyreiste spilleren. Det skapte et utrolig trøkk, men Bærum sto unna og utnyttet rommene hjemmelaget etterlot seg.

Bortelaget satte fart på høyresiden ved Tokmac Nguen, som serverte Lars Sandbu. Midtbanespilleren plasserte ballen bak Conny Månsson og trygget seieren to minutter på overtid.

Bærum spilte kynisk etter den første scoringen og tok seg svært god tid. Ved en anledning valgte laget å ikke sende ballen tilbake til Kristiansund etter at hjemmelaget spilte ballen ut ved skade, noe hjemmesupporterne mislikte.

På overtid pådro vertenes Erlend Sivertsen seg rødt kort ved å holde igjen en Bærum-spiller som bakerste mann. Det var veldig ampert mellom lagene i minuttene før dommeren blåste av.

Tidlig selvmål

I Mjøndalen gikk vertene tidlig opp i føringen mot Fredrikstad. Joachim Solberg Olsen slo et frispark inn i feltet, hvor Fredrikstad-forsvarer Netan Sansara var uheldig og stanget ballen i eget mål.

Vertene var klart best på eget kunstgress før pause. Det hjalp heller ikke for FFK at rutinerte Christian Berg måtte ut tidlig med en skade.

Like etter pause var en ny dødball fra Olsen det som ga Mjøndalen kampens annet mål. Mjøndalen klarte å holde trykket oppe da Fredrikstad ikke fikk klarert, og det endte med at midtstopper Ulrik Arneberg kjempet ballen i mål.

Foran 1427 tilskuere klarte aldri Fredrikstad å sette inn det nødvendige presset. I stedet kunne vertene økt ledelsen ytterligere, men 2-0 sto seg kampen ut.

Dermed blir det Mjøndalen og Bærum som møtes i neste kvalifiseringssteg. Kampen spilles i Mjøndalen kommende lørdag. Vinneren av dét oppgjøret spiller et dobbeltoppgjør mot laget som ender på 14.-plass i eliteserien. (©NTB)