Alexander Sørloth har tidvis herjet for Bodø/Glimt denne sesongen. Her feirer han sin fjerde scoring i kampen mot Start i august. Alexander Sørloth har tidvis herjet for Bodø/Glimt denne sesongen. Her feirer han sin fjerde scoring i kampen mot Start i august. Foto: NTB scanpix

Glimt vil beholde Sørloth også neste år

Jan Halvor Halvorsen vil prate med RBK om spissjuvelens fremtid.

Trondheim (adressa.no): Alexander Sørloth har tatt store steg under sitt opphold i Nord-Norge denne sesongen. Bodø/Glimts hovedtrener ønsker å se 19-åringen i helgult også neste sesong.

— Alexander har vært god for oss i år. Han har utviklet seg mye på flere områder og jeg håper at han kan bli i Glimt neste sesong, sier Halvorsen.

- Bør bli i Bodø

Glimt-treneren tror at unggutten vil få en bedre utviklingskurve i Bodø enn i Trondheim.

— Det er klart at de har et høyere treningsnivå i Rosenborg, men det hjelper lite hvis man ikke spiller kamper, fortsetter han.

Halvorsen legger vekt på viktigheten av spilletid for spissen som har scoret ni mål til nå i årets eliteserie.

— Alex har hatt en veldig rask utvikling. Han har fått mange 90-minuttere hos oss og det har vært viktig for han, sier Halvorsen.

Alexander ønsker selv å spille i Rosenborg til neste år

- Hvor er det best for han å være neste sesong?

— Bodø/Glimt. Hvis han ikke er Rosenborgs førstespiss til neste sesong, så er det best for han å være hos oss, svarer Glimt-treneren bestemt.

På topp har Rosenborg eliteseriens toppscorer. De hentet også Matthías Vilhjálmsson i sommerens overgangsvindu. Dermed er ikke Sørloth sikret et hav med spilletid.

Fast inventar

Han tror at Sørloth kan bli Rosenborgs faste spiss etter hvert som utviklingen fortsetter.

— Det er litt for tidlig ennå. På lang sikt kan han bli deres førstevalg, men da må han være i et miljø hvor han får utviklet seg best mulig, sier han til Adresseavisen.

Søderlund om tiden før toppfotballen: - Det ble mye fest og tjohei.

Halvorsen presiserer at han tror det har vært bra for Sørloth å flytte litt på seg.

— Når en spiller kommer inn i et nytt miljø, vokser han. Begge lag spiller 4-3-3 og Sørloth passer godt inn her. Han har blitt mer moden som spiller og person, fortsetter Halvorsen.

Rosenborg-drakt

Kåre Ingebrigtsen har planer om å se 19-åringen i hvit drakt til neste sesong.

— Planen er å få Alex hjem til Rosenborg etter sesongslutt. Vi må sette oss ned og diskutere med han om hva som er best for han til neste år, men slik det er nå, så er han i RBK i 2016, sier Ingebrigtsen.

Hvem har den største rumpa?

Han mener at «litj-Sørloth» har utviklet seg på alle punkter og tror at spillestilen til Glimt har vært avgjørende.

— Alex har tatt store steg i Bodø. Han har blitt bedre i alt egentlig. Posisjonering, erfaring, bedre og bedre som oppspillspunkt, rolig foran mål og score mål. Det var avgjørende for oss at vi lånte han ut til en 4-3-3-klubb, fortsetter Bruttern.

- Hvor mener du er best for han å være til neste år?

— Det beste for Alexander til neste år, er å være god nok for Rosenborg og å få spille. Det er opp til han selv. Han er god nok for Rosenborg, det har han vist med stegene han har tatt på banen.

Store steg

TV 2s fotballekspert, Ole Martin Årst, blir glad i sjelen av å se en ung spiller ta slike steg.

— Sørloth har hatt en formidabel utvikling og det varmer meg, sier Årst til Adresseavisen.

Han mener det er vanskelig å si om Sørloth kan gå rett inn i Rosenborg-troppen nå, men mener det ville vært feil og hatt han som tredjevalg.

— Når du har spissen på A-landslaget og U21-landslaget, så er valget greit. Når det er sagt, så er det ikke utenkelig at Søderlund forsvinner fra Rosenborg og da vil Sørloth være en god erstatter, fortsetter han.

Typisk Rosenborg-materiale

Den tidligere landslagsspissen sammenlikner Sørloth med «typiske» Rosenborg-spisser.

— Han har den spillestilen som Frode Johnsen, Steffen Iversen og Sigurd Rushfeldt hadde. Det er muligheter for A-landslagsspill for Sørloth, sier Årst videre.

Han skryter over Bodø/Glimts jobb med unggutten, men ville ikke svare konkret på hvor 19-åringen bør være neste sesong.

— Glimt er en veldig fin utviklingsklubb. Benken i Rosenborg er like kald som i alle andre klubber, jeg har håp for han, men han må ikke stresse med valget sitt, avslutter Årst.