På fredagens pressekonferanse på Color Line stadion bekreftet AaFK det ventede med at Trond Fredriksen og Karl Oskar Fjørtoft får fortsette som hovedtrenere ut sesongen.

Videre tok styreleder Reidar Mjelde ordet og fortalte at AaFK nå skal oppgradere det sportslige utvalget i klubben. Eller sagt på en annen måte: Nå skal et sportslig utvalg fungere også i praksis.

— Vi har besluttet å reetablere et sportslig utvalg i klubben. Det skal bestå av både interne og eksterne krefter, og skal besitte bred fotballfaglig kompetanse, fortalte Reidar Mjelde.

I praksis har AaFK manglet manglet det de siste årene - blant annet grunnet omorganiseringer internt. Dermed har mye av det sportslige ansvaret falt på klubbdirektør Henrik Hoff, samt hovedtreneren.

Denne løsningen har i det siste fått voldsom kritikk. Klubblegende Amund Skiri og Sunnmørsposten-kommentator Helge Skuseth er blant dem som har krevd endringer i AaFK-ledelsen.

Hoff får ikke være med

På fredagens pressekonferanse var AaFK-styreleder Reidar Mjelde forholdsvis ordknapp med tanke på det sportslige utvalget.

— Det blir klart i løpet av et par-tre uker, fortalte Mjelde.

Likevel er det allerede nå klart at Henrik Hoff utelates fra det nye sportslige utvalget. Heller ikke klubbens hovedtrener får være med der, slik Sunnmørsposten forstår det. Utvalget skal i stor grad være preget av ekstern kompetanse og skal dessuten rapportere direkte til styreleder.

Henrik Hoff bekrefter selv at han ikke skal være med i utvalget.

— Jeg skal ikke være med der, nei. Først og fremst fordi styret har besluttet det, men også fordi jeg selv har sagt at jeg ikke ønsker det. På den andre side har jeg heller ikke blitt spurt, forteller Hoff.

- Hva er årsaken til at du ikke ønsker det?

— Fordi jeg synes den rollen jeg har nå skal være som den er. Jeg vil ikke inn i enda flere roller, sier Hoff, som videre mener Reidar Mjelde bør uttale seg om klubbens videre planer.

Styreleder Mjelde mener ikke at styret nå vingeklipper deler av Hoffs ansvar.

— Henrik har drevet med administrative ting og har ikke blandet seg bort i sport. Han skal fortsette med det han har jobbet med, sier Reidar Mjelde.