— Jeg har underrettet fotballforbundet om at jeg ikke ønsker å bli reoppnevnt på den internasjonale lista. Det betyr at jeg ikke kommer til å dømme internasjonale kamper, og at jeg går ned i antall kamper i eliteserien. Kanskje blir det bare snakk om 12-13 kamper i eliteserien pluss en del kamper i 1. divisjon neste sesong, sier Roy Helge Olsen til Adresseavisen.

Han innrømmer at det knallharde kjøret han har opplevd i det siste har vært avgjørende for beslutningen han har tatt, men han tar også en god porsjon selvkritikk. Spesielt etter episoden der han viste den berømte fingeren til en tilskuer på Marienlyst stadion i Drammen.

— Det er ikke en internasjonal dommer verdig, sier Olsen som er kritisk til det han har opplevd det siste året.

— Den sterke personfokuseringen jeg har opplevd synes jeg er for jævlig. Jeg er litt skremt over at det kan skje, men det virker som om det er en del av det moderne samfunnet. Tilstanden er blitt tøffere, sier Roy Helge Olsen, og presiserer at han ikke bare taler sin egen og dommernes sak. - Se bare hvordan det gikk med Hrvoje Braovic i Lyn, poengterer Olsen.

— Hvor utslagsgivende ble det for din avgjørelse at forbundet valgte å straffe deg etter episoden i Drammen, i stedet for å forsvare dommerstanden?

— Det er klart det har ligget litt i underbevisstheten. Indirekte har det vært med på å påvirke avgjørelsen.

— Hva med dommerforeningen, som også rettet kritikk i stedet for å ta tak i problemet?

— Jeg er litt overrasket over oppførselen deres. Det var selvfølgelig helt riktig av både dommerforeningen og forbundet å gå ut og si at slik oppførsel ikke var ønskelig. Men de hadde sjansen til å ta tak i årsakene til at sånt skjer. Vi har både spiller-, trener-, og dommerforeninger, men ingen gjør noe med det, sier Roy Helge Olsen.