FREDRIKSTAD (adressa.no): Publikum fikk servert det meste av dramatikk på Fredrikstad stadion i går kveld. Sjansebonanza og tidvis enveiskjøring mot Ola Rygg og Levangermålet, rødt kort og en feilaktig straffeavgjørelse til trønderes fordel, og avslutningsvis enorme muligheter for Levanger til å stjele alle poengene på overtid.

VIDEO: SE LEVANGERS OPPHENTING ØVERST I SAKEN.

Bra innledning

Det begynte ikke så aller verst for Levanger.

Bartalsstovu var tidlig nære scoring når et hardt og flatt innlegg endret retning i en FFK-forsvarer, og kun en lynrask enhåndsredning fra Jon Masalin hindret ledelse til trønderne. Samtidig lå laget kompakt på egen halvdel, og lot hjemmelaget stange i forsvarsmuren.

Men så ble det tøffere.

En tvilsom utboksing fra Ola Rygg etter kvarteret ga Nazari en flott volleymulighet, som han blåste over mål fra straffemerket.

Midtveis i omgangen leverte derimot Rygg flere feberredninger, når han først stoppet et knallhardt skudd fra Shaswari, og minuttet etter måtte han igjen ut i full strekk.

Det lå en scoring i lufta på Fredrikstad Stadion, og ikke overraskende var det hjemmelaget som fikk uttelling. Nevnte Sharwari fikk drømmetreff fra 25.meter, og ballen gikk som et prosjektil opp i krysset. Da måtte selv en god Ola Rygg melde pass.

Nytt slag i ansiktet

Etter hvilen rokerte Levanger på laget, fikk en helt annen offensive slagkraft og etablerte tidvis et eget angrepsspill.

Men så smalt det igjen. Henrik Kjelsrud Johansen vant en duell innenfor sekstenmeteren, og plasserte ballen lekkert bak Rygg etter 10 min.

Trønderne fortsatte dog å satse fremover, og selv om sårbarheten bakover økte tilsvarende, skulle et vise seg å være en god investering.

Slo tilbake

Etter ett enormt trykk fra Fredrikstad, med en lang rekke store sjanser, slo Levanger voldsomt tilbake.

Først reduserte innbytter Andrea Mateo etter 80 min. med et flott skudd fra 20 meter helt nede ved stolperoten.

3 min senere feller Abenzoar Vegard Bråten som bakerste mann, og pådrar seg rødt kort og straffespark. En meget omdiskutert avgjørelse på Fredrikstad Stadion, og mye tyder på at fellingen foregikk flere meter på utsiden av sekstenmeteren.

Benjamin Stokke holdt hodet kaldt i heksegryta, og plasserte utligningen sikkert til motsatt side av Jon Masalin.

Centimetre fra seier

Og om det ikke var overraskende nok med utligning og ett poeng for Levanger. På overtid stanget trønderne på for seiermål, og spilte seg til enorme sjanser etter cornere. Den siste headingen gikk i tverrliggeren, deretter i ryggen på Jon Masalin og så strøk ballen på oversiden av tverrliggeren.

En dramatisk avslutning på en kamp hvor hjemmelaget vant sjansestatistikken 15-6, men hvor Levanger fort kunne rappet alle poengene i sluttsekundene.