Start hadde i dag sin siste trening før cupkampen mot Trauma søndag. Der var ikke Bernt Hulsker, Geir Ludvig Fevang, Erik Mykland eller Solomon Owello.

— De tre førstnevnte trente alternativt i dag. Alle er såre i muskelaturen , sier fysioterapeut Gunnvor Halmøy.

Fevang skadet seg under oppvarmingen før LSK-kampen, mens Hulsker måtte forlate banen etter 64 minutter i samme kamp. Når det gjelder Myggen, så gjennomførte han sine 90 første fulle minutter etter skadeavbrekket.

- Alle skal bli klare til 16. mai , sier Halmøy.

Les også:

Hulsker testes

Det vil si at trioen står over cupkampen mot Trauma om to dager.

— Vi skal teste Bernt i dag. Han er fortsatt stiv i baksiden av låret, så vi skal ta et ultralyd-bilde for å være sikre på at det ikke er strekk, forklarer Halmøy.

— Geir Ludvig fikk en føling av strekk søndag. Den er veldig liten, og han blir fort mye bedre, sier Halmøy.

Myggen uttalte til fvn.no tidligere i dag at han håpet å slippe å spille kampen mot Trauma.

- Kroppen føles ikke bra , sa 37-åringen.

Årst klar i slutten av mai

Start kan imidlertid glede seg over at Jesper Mathisen er i rute. Forsvareren trente alternativt på Dønnestad i dag, og skal testes kommende uke for å se om han rekker Brann-kampen.

— Han skal testes mandag, og kan bli klar, bekrefter Halmøy.

Når det gjelder Ole Martin Årst og Solomon Owello, så kan det tar noen uker før de to er på banen igjen for Start. Førstnevnte løp i dag intervaller mens resten av laget drev med avslutningstrening.

— Vi holder igjen Ole Martin litt. Jeg regner med at han blir helt frisk før i slutten av mai. Vi må være helt sikre på at han er spilleklar, og at vi ikke får noen tilbakefall, sier Starts fysioterapeut.

Owello ”hjemme” igjen

Owello fikk seg en strekk i oppgjøret mot Aalesund 19.april, og har vært hjemme i Nigeria de siste ukene. I dag returnerte han til Sørlandet, og tok turen innom Starts trening.

— Jeg har fortsatt vondt, og vet ikke hvor lenge jeg blir ute, sier Owello, som stor sett har jogget den siste tiden.

— Nå skal jeg starte med behandling og noen øvelser. Jeg håper det ikke tar altfor lang tid før jeg er på banen igjen, for det kribler i beina, sier han.

Start har vunnet tre av tre kamper siden Owello ble skadet. Den unge nigerianeren har fulgt godt med på lagets prestasjoner i hjemlandet.

— Jeg er veldig glad for resultatene og måten Start har spilt, forklarer Owello.