– Sorry, Norge! Men jeg har ingen gaver å gi, melder Kuyt.

I den lille byen Katwijk, en snau times biltur utenfor Rotterdam, lader det nederlandske stjernegalleriet opp i idylliske omgivelser.

Kuyt trives ekstra godt. Han er født og oppvokst i badebyen ved kysten og har sin egen «Dirk Kuyt Tribune» på treningsarenaen.

I går avsluttet 28-åringen den drøye times lange treningsøkten med noen herlige volleyskudd – før han stilte seg i mål og forsøkte å avverge skuddforsøket fra Arjen Robben.

Les også:

Norge håper at Nederland vil senke nivået fordi de allerede er VM-klare. Feil, mener Dirk Kuyt – og minner om at «Oranje» kan bli historiske hvis de også vinner de to siste av åtte VM-kvalifiseringskamper. Ingen har noensinne vunnet alle VM-kvalifiseringskampene i Europa.

– Det betyr mye for oss og vi ønsker derfor å vinne alle kvalifiseringskampene. Vi gir alt for en seier mot Norge, sier Kuyt til Aftenposten.

– Er du overrasket over at Norge kun har tre poeng?

–Ja, jeg er overrasket. Jeg trodde hele tiden at Norge ville bli vår tøffeste konkurrent. Jeg var helt sikker på at Norge skulle slå Makedonia. Jeg mener dere har et sterkt lag og stort potensial. Annenplassen kan bli vanskelig, men for min gode venn John Arne Riises skyld håper jeg at dere kan klare den plassen.

Les også:

– Du fikk en spesiell telefonsamtale etter at dere hadde slått Island lørdag?

– Ja, John Arne ringte og hadde en hilsen til meg. Han spurte om vi kunne hjelpe Norge. Jeg har stor respekt for John Arne, han er en vinner, men vi kommer til å gi absolutt alt for å vinne hjemme onsdag. Stadion er utsolgt og vi vil vise oss fra vår beste side. Vi er godt forberedt, svarer Kuyt, som spilte to sesonger sammen med John Arne Riise i Liverpool.

(Artikkelen fortsetter)

Robin van Persie (t.v.) og Dirk Kuyt etter treningen til det nederlandske fotballandslaget i Sportpark Nieuw Zuid i Katwijk mandag. Onsdag spiller Nederland VM-kvalifiseringskamp i fotball mot Norge. (Foto: Erlend Aas / SCANPIX)

Les også:

I fjor dro nordmannen til Roma – mens Kuyt fortsatte på Anfield. Der er arbeidsjernet bare blitt bedre og bedre. I vår forlenget han kontrakten med Merseyside-klubben i ytterligere to år.

– Hva kan vi forvente av Nederland onsdag?

– Et lag som ønsker å spille god fotball. Men de mange gode individene er ikke noe utenom laget.

– Dere hadde en fest etter seieren på Island?

– Fest og fest, det ble noen drinker. Og det mener jeg at vi kunne unne oss etter å ha kvalifiserte oss for VM som første europeiske lag. Men vi er alle sammen profesjonelle og ferien har ikke startet ennå. Festen får vi ta onsdag, gliser Kuyt.

Forventninger

Etter den imponerende kvalifiseringen er forventningene i Nederland ekstreme til landslaget. I forrige uke ga fotballforbundet klar beskjed til landslagstrener Bert van Marwijk: Laget skal til semifinale i VM neste år.

Etter seieren mot Island var kravet justert fra det samme forbundet: Nederland skal til VM-finalen i Sør-Afrika.

– At vi er kvalifisert så tidlig betyr mye for VM. Nå kan vi fokusere på forberedelser. Og de gjør vi best ved å vinne kamper...

Kuyt har tre mål i VM-kvalifiseringen og kan bli mannen som senker Norge. Kanskje etter en duell med vikarstopper Riise?