Sir Alex Ferguson dro til Anfield, vel vitende at han ikke har slått rivalen Kenny Dalglish på Anfield siden 1986. De røde djevlene har ikke forlatt Liverpools hjemmebane med tre poeng siden 2007, og lagets skotske manager gikk defensivt ut fra start. Det hindret da også at hjemmelaget fikk de største sjansene.

— Jeg synes ikke de var virkelig farlige før de scoret målet, men da åpnet kampen opp og vi tok sjansen vi fikk. Ialt er dagens resultat rettferdig, sier Ferguson til Sky Sports.

Offensive spillere som Wayne Rooney, Javier Hernández og Nani ble henvist til benken, og unggutten Danny Welbeck startet alene på topp. Spesielt utelatelsen av Rooney overrasket mange. Ferguson forklarte det med at Rooney hadde hatt en tung uke etter at han ble utestengt fra hele gruppespillet i det kommende EM-sluttspillet.

— Han er knust.

Suarez nær før pause

Gjestene holdt Liverpool-angrepet på avstand den første omgangen, med unntak av en gigantsjanse for vertene.

Luis Suarez var nære på å sende Anfield til himmels, da han plutselig var alene igjennom mot David de Gea. En vakker stikker fra Charlie Adam havnet i beina på uruguayaneren, som ikke maktet å holde hodet kaldt, og sendte ballen rett på den spanske målvakten.

Et uvanlig tamt United-angrep skapte lite før pause, og indreløper Phil Jones var nærmest med en heading utenfor mål.

Gerrard-perle

Det var knyttet skyhøye forventninger til toppkampen på forhånd, men tiltross for mye nerve i kampen, var begge lagene sparsommelige med de store sjansene. 20 minutter før slutt gjorde både Nani og Rooney seg klare, men hadde såvidt rukket å trekke på seg draktene før det smalt på Anfield.

Charlie Adam kom fremover på banen, og falt i overkant lett etter en duell med Rio Ferdinand. Dommeren blåste for frispark fra 17 meters hold.

- Dommeren er under mye press og jeg er ikke overrasket over at de fikk frispark, er Sir Alex Fergusons kommentar overfor Sky Sports.

(saken fortsetter)

FALT LETT: Charlie Adam (til venstre) skaffet frisparket som Steven Gerrard satte i mål. Her i duell med Phil Jones. FOTO: Scanpix Liverpool-tilhengernes store helt Steven Gerrard stilte seg opp.

Frisparket lurte seg gjennom United-muren, og inn i nettmaskene i kapteinens første kamp fra start siden mars.

— Nøyaktig det samme skjedde sist år. Spillerne på siden forlot muren og det var dårlig forsvarsspill, sier Ferguson - og at han sikter til «unnalureren» Ryan Giggs er det ingen tvil om.

Liverpool-sjef Kenny Dalglish var selvsagt noe mer lystig.

— At han scoret målet var helt passende, sier Dalglish om sin kaptein, som startet sin første kamp på sju måneder.

Utligning

Først da åpnet kampen seg opp. Inn kom Nani, Rooney og Hernández, og med det satte bortelaget fart fremover. Ti minutter før slutt fikk laget hjørnespark, og Nani fant Welbeck inne i feltet. Unggutten stusset ballen videre til Hernández som stanget den inn bak en utspilt José Reina i Liverpool-målet.

På overtid kunne Jordan Henderson sikret seieren for Liverpool, men en fabelaktig redning fra de Gea sørget for at det ble poengdeling på Anfield.

— Keeperen deres hadde to-tre gode redninger på slutten. Jeg trodde gutten slet? Han slet ikke i dag, han hadde to eller tre veldig gode redninger, sier Dalglish rosende om David de Gea - og med et stikk til spanjolens kritikere.

POENGDELING: Kenny Dalglish og Alex Ferguson delte broderlig på Anfield. FOTO: Scanpix.