Brann har åpnet sesongen elendig og ligger sist i eliteserien etter å ha tapt mot to dumpekandidater. Derfor skulle man kanskje tro at de gikk til kampen mot Sandnes Ulf med innstillingen at det er en kamp de må vinne. Her er Piotr Leciejewskis respons på om spørsmål om akkurat det:

— Føles det som at dere må vinne fredag?

— Vet du hva vi må?! Hver dag må vi på toalettet! Det er det eneste vi må. Vi må ingenting. Vi kan vinne, vi vil vinne. Men vi må ingenting!

Skuffet

Leciejewski driter med andre ord i presset foran fredagens kamp i Rogaland. Selv om han responderer slik på spørsmål om hvor skuffet han er over sesongstarten:

- Dette er et dumt spørsmål, selvsagt er jeg skuffet!

- Er du skuffet over deg selv?

— Jeg er skuffet for alt! Selvfølgelig, jeg er her for å hjelpe laget. Men de fleste målene mot oss hittil har vært straffer og én-mot-én-situasjoner.

- Det er jo det du er best på?

— Ja, men det handler ikke om evner. Noen ganger har man flaks og redder, andre ganger ikke. Det er ikke noe å forbedre, for det er flaks.

- Er du overrasket over sesongstarten?

— Livet! Dette er livet. Vi må huske Molde for to år siden, de hadde den samme starten. Så vant de serien. Vent. Vi må vente.

- Må aldri vinne

Erik Huseklepp har en mer A4-respons på spørsmålet om Brann må slå Sandnes Ulf:

— Man må aldri, men vi ønsker å vinne, vi har ikke fått den poengfangsten vi hadde ønsket i starten. Men det blir en feil inngang til kamp hvis vi sier til oss selv at vi må vinne.

Rikard Norling skal følge kampen på fjernsyn, ettersom han er ryggoperert. I hans fravær er laguttak og taktikk overlatt til Simon Hollyhead og Hassan El Fakiri.

Sistnevnte har tatt seg selv ut i troppen som drar til Sandnes.

— Jeg er med i troppen i hvert fall. Mer får du ikke vite om laget, smiler han.

I troppen er derimot verken Andreas Vindheim, reservekeeper Øystein Øvretveit, Kristoffer Barmen eller Daniel Mojsov. Makedoneren fikk seg en smell på trening og er uaktuell. El Fakiri innrømmer at Norling har blitt konsultert i forkant av kampen.

— Vi har pratet med ham en del ganger på telefon, men det er jeg og Simon som har styrt prosessen.

Følg Sportsdøgnet