BESIKTAS JK – TROMSØ IL 2-0 (3-2 sammenlagt)

ISTANBUL/TROMSØ (iTromsø): TIL hadde en 2-1-ledelse å gå på fra hjemmekampen på Alfheim, en ledelse som holdt lenge på Olympiastadion i Istanbul.

Første omgang ble en eneste lang forsvarskamp for «Gutan», men heller ikke Besiktas klarte å skape det helt store foran hjemmepublikummet. Til pause var stillingen 0-0 både i mål— og sjanseprotokollen.

To kjappe

Etter pause eksploderte det dog i Istanbul. Kun syv minutter var gått av 2. omgang da Adnan Causevic mistet Hugo Almeida i feltet. Den portugisiske ringreven rev seg løs fra årets TIL-nykommer og stanget tyrkerne i føringen.

TIL-forsvaret hadde ikke engang ristet av seg 1-0-målet før det smalt igjen. Denne gangen var det innbytter Oguzhan Ozyakup som overlistet Marcus Sahlman. Han fikk ballen av Gökhan Töre, og klinket til fra skrått hold. Ballen suste inn bak Sahlman, og TIL måtte fremover for å sikre seg avansement.

Enorme sjanser

Ti sekunder gjensto av ordinær tid da Thomas Drage fikk muligheten til å redde ekstraomganger. Magnus Andersen lurte offsidefella, kom rundt på kanten og slo inn i feltet. Der ventet Thomas Drage som hadde målet åpent foran seg. Drage styrte dog ballen utenfor.

Tre minutter på overtid var det Moldskreds tur til å få muligheten. Han sto helt alene etter et hjørnespark, men klarte ikke å treffe mål fra drøyt tre meters hold.

Dermed endte det 2-0 i Istanbul, og Europa-drømmen brast for «Gutan».